دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو از مرگ خاموش بیش از ۳۰۰۰ تن از شهروندان در اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن از سال ۹۰ تا ۹۳ خبر داد و گفت: این مرگ و میرها در سالهای اخیر در اثر استفاده نامناسب از بخاریهای گازی و سوخت ناقص آنها، زنگ خطری است تا در استفاده از وسایل گازسوز توجه بیشتری کنیم.
دکتر یسنا بهمنش در آستانه هفته پیشگیری از سموم اظهار داشت : با رعایت روشهای بسیار ساده و اهمیت دادن به ایمنی استفاده از وسایل گازسوز، وسایل گرمایشی و وسایلی که سوخت فسیلی همچون نفت و گازوئیل در آنها استفاده میشود، این مرگها و مسمومیتها قابل پیشگیری می باشد.
ایشان با بیان اینکه مسمومیت با گاز منوکسید کربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیتها است و به مرگ خاموش از آن یاد می گردد ، ادامه داد : مرگی که در کمال ناباوری فردی که به خواب رفته است را آرام آرام به سوی خواب ابدی میبرد.
بهمنش، با اشاره به اینکه علایم و نشانههای مسمومیت با گاز منوکسید کربن میتواند به صورت بسیار متفاوت در افراد ظاهر شود، افزود: در بعضی موارد علایم و نشانههای مسمومیت با گاز منوکسید کربن به صورت اختلالات گوارشی همچون تهوع و استفراغ در فرد ظاهر می گردد.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم، سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: در اثر تماس طولانی با منوکسیدکربن، سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقهها، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ ( مرگ خاموش ) رخ میدهد.
بهمنش با بیان اینکه تماس طولانی مدت با مقادیر کم گاز منوکسید کربن میتواند فرد را به بیماری های قلبی- عروقی مبتلا کند، عنوان کرد: علامتهای مسمومیت با منوکسیدکربن در کودکان تهوع، استفراغ و اسهال است که با مقادیر پایینتری از منوکسیدکربن بروز میکند. تماس طولانی مدت با گاز منوکسید کربن بویژه در کودکان، میتواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد. مورد اخیر در اثر آلودگی هوای شهرهای صنعتی رخ می دهد.