درمان حساسیت فصلی با طب سنتی

با رسیدن فصل بهار و شروع گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان بعضی افراد دچار آلرژی بهاری یا همان حساسیت فصلی با علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی و چشم، خارش گلو و خارش‌های پوستی می‎شوند. درمان‌های مختلفی برای پیشگیری و کاهش علایم آلرژی فصلی توصیه شده است. در این مطلب درمان‎های توصیه شده طب سنتی را بررسی می‎کنیم.

حساسیت فصلی

مصرف غذاهای شور و ترش و میوهای آبدار از عوامل تشدید کننده حساسیت فصلی هستند، بهتر است از آش‌های ساده مثل آش آلو و آش سرکه و آش انار به صورت هفتگی حداقل دو تا سه وعده استفاده شود. مصرف کاهو و شربت سکنجبین برای رفع خشکی و خارش‌های شدید پوستی در طب سنتی توصیه شده است. یکی از درمان‌های اصلی و موثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست، در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد آلرژی از مصرف گوشت‌های سخت هضم و غذاهای چرب تا حد امکان پرهیز کنند. در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند. بهتر است این افراد در فصل بهار از مصرف ادویه‌جات تند، گردو، پنیر و سبزیجاتی مانند تره، پیاز، شاهی و سیر پرهیز کنند.

در مواردی که حساسیت فصلی با خارش پوستی همراه است، مصرف غذاهایی از جمله سوپ جو، خاکشیر با سکنجبین می‌تواند در کاهش خارش بدن کمک‌کننده باشد. مصرف گلاب به صورت موضعی هم می‎تواند خارش را کاهش دهد. بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند. بخور با گیاهانی مانند بابونه به رقیق شدن ترشحات بینی و راحت خارج شدن آن کمک می‌کند.

منبع: beytoote.com

مطالب مرتبط: 

با خواب آلودگی بهار چه کنیم؟

بیشتر بخوانید

نظر و پیشنهاد بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *