رزماری از خانواده گیاه نعناع است و استفاده از آن به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی مختلف رایج است. متخصصان طب سنتی اعتقاد دارند گیاه رزماری علاوه بر عطر و طعم خواص درمانی هم دارد. در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری های بدن موثر بوده و یک تقویت کننده قوی برای سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل سرطانی است.

با گیاه رزماری، از سرطان پیشگیری کنید! سرطان با گیاه رزماری، از سرطان پیشگیری کنید!

ترکیبات ضد التهابی و ضد سرطانی رزماری مانند رزمارینیک اسید، اسید کافئیک و اسید بتولیک، خط دفاعی ثانویه ای  برای سیستم ایمنی بدن تشکیل می دهند و بدن را در برابر عوامل بیماری زا حفاظت می‌کنند. رزماری به عنوان یک محرک در بدن،تولید سلول های قرمز و جریان آن ها در خون را افزایش می دهد که این کار باعث بهبود اکسیژن رسانی به بافت و اندام ها و غذا رسانی بهتر به سلول های بدن می شود. علاوه بر این رزماری را گیاهی سنتی برای درمان درد های دستگاه گوارش می‌دانند. رزماری در فرهنگ‌های مختلف برای درمان دردهای معده، یبوست، اسهال و نفخ مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای بهبود کارایی دستگاه گوارش به جهت تنظیم اجابت مزاج مفید است.
اسید کارنوسیک آنتی اکسیدان و ترکیب ضد التهابی قدرتمندی است که در رزماری یافت می شود و برای کاهش التهاب مفاصل، ماهیچه ها و رگ های خونی مفید است. همین امر باعث شده  که رزماری به یک درمان موثر برای بیماری هایی چون ورم مفاصل و نقرس تبدیل شود. مصرف رزماری می تواند اثرات مثبتی در جهت کاهش استرس، آرامش ذهن و بهبود خلق و خو داشته باشد.
منبع: yjc.ir
مطالب مرتبط: