برخی بر این باورند که گیاهخواری مد عصر جدید است، اما این گونه نیست زیرا مردم برای قرن‌ها به دلایل مختلف گیاهخوار بوده‌اند. اولین کتاب آشپزی گیاهخواری در سال ۱۹۲۶ منتشر شد. در دهه ۱۹۶۰ یعنی زمانی که آگاهی‌های جدیدی از مسایل زمینی و زیست محیطی به دست آمد، گیاهخواری هم محبوب شد. 

گیاهخواری گیاهخواری گیاهخواری download 52

در برخی از رژیم‌های گیاهخواری از خوردن همه محصولات حیوانی اعم از انواع گوشت‌ها، تخم مرغ و محصولات لبنی اجتناب می‌شود. اما رژیم‌هایی هستند که فقط گوشت قرمز و سفید را محدود می‌کنند و تخم‌مرغ و محصولات لبنی استفاده می‌شود. به طور کلی تحقیقت نشان داده است که رژیم گیاهخواری دارای مزایایی برای سلامتی است. به طوری که شیوع چندین بیماری از جمله بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، دیابت، برخی از سرطان‌ها و چاقی در جوامعی که از این رژیم‌ها پیروی می‌کنند، کاهش یافته است. که این نتیجه مثبت می‌تواند به دلیل وجود ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر در غذاهای گیاهی باشد. به عنوان مثال خطر سرطان کولون با پیروی از رژیم‌های با فیبر بالا و مصرف میوه و سبزیجات کاهش می‌یابد. یا فولیک اسید و ویتامین B موجود در آب پرتقال و غلات سبوس دار و سبزیجات برگ سبز به پایین آوردن سطح هموسیستئین کمک می‌کنند که با بیماری آرتریواسکلروز مرتبط است. همچنین مواد آنتی اکسیدان مانند ویتامین A و C موجود در مرکبات و سبزیجات برگ سبز با انواع سرطان‌ها مبارزه می‌کند. در این میان یک رژیم متعادل گیاهی اغلب چربی اشباع کمی دارد که مولفه مهمی برای سلامت قلب به شمار می‌رود. 

منبع: مجله پیام سلامتی 

مطالب مرتبط: 

۹ ماده غذایی برای کاهش وزن

غذاهایی که باعث می‌شوند احساس سیری کنید

حذف نان و برنج از رژیم غذایی باعث چاقی می‌شود!

معایب رژیم گیاهخواری!