اطلاعات پزشکی به دست آمده از یک مطالعه جدید نشان می‎دهد که گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و همبرگر و حتی گوشت قرمز معمولی هم می‎تواند احتمال ابتلا به سرطان (Cancer) را افزایش دهد. این مطالعه توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) که زیر مجموعه سازمان بهداشت جهانی است (WHO) انجام شده است. 

سرطان سرطان گوشت قرمز باعث ابتلا به سرطان می‎شود!

برترین پزشکان و دانشمندان در مطالعات خود در مورد این بیماری تمام موادی که انسان با آنها در تماس است اعم از مواد خوراکی و غذاها گرفته تا ذرات موجود در هوا را مورد بررسی قرار دادند و در ۵ گروه تقسیم بندی کردند. این گروه‌ها به ترتیب اولویت از ۱ تا ۵ درجه خطرناک بودن این مواد را نشان می‎دهد. مثلا مواد گروه یک باعث ابتلا به این بیماری می‎شوند و به مرور این احتمال کمتر می‎شود و تا به گروه ۵ می‎رسد که این گروه دیگر باعث ابتلا به بیماری نمی‎شوند. در این مطالعات ثابت شده است که گوشت‎های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس در گروه یک قرار دارند و گوشت قرمز در گروه دو قرار گرفته است. مدت زیادی است که صحبت از ارتباط بین گوشت فرآوری شده با انواع خاصی از سرطان‌ها بخصوص در مورد دستگاه گوارش مثل معده و روده بزرگ می‎شود. (پیشنهاد می‎کنیم برای آشنایی بیشتر با این بیماری‎ها مطلب سرطان معده و سرطان روده بزرگ را مطالعه کنید.)

البته باید توجه داشت که این بیماری خیلی پیچیده و چند عاملی است. یعنی نمی‎توان یک عامل یا یک ماده غذایی را به تنهایی باعث ابتلا به این بیماری دانست. نکته مهم دیگر این است که دانشمندان هنوز نمی‎دانند مصرف چه مقدار گوشت برای بدن بی‌ضرر است. اما شواهد و اطلاعات پزشکی به اندازه کافی وجود داشته که دانشمندان توانستند گوشت فرآوری شده را در گروه ۱ مواد سرطان‌زا و در کنار استعمال دخانیات و تنباکو قرار دهند. البته این به این معنی نیست که خوردن یک هات داگ با سیگار کشیدن برابر است. این مواد به طور یکسان و برابر در ابتلا به بیماری نقش ندارند، بلکه فقط دانشمندان می‎خواهند نشان دهند که همه مواد این گروه قطعا باعث ابتلا به بیماری می‎شود. 

منبع: www.webmd.com

مطالب مرتبط: 

درمان سرطان

علائم سرطان