کم خونی (Anemia) بیماری است که بدن در آن برای رساندن اکسیژن به بافت‌ها و اعضای بدن به میزان کافی گلبول قرمز تولید نمی‎کند. ابتلا به کم‌خونی ممکن است باعث احساس خستگی در فرد شود. کم خونی ممکن است دائمی و شدید یا موقتی و متعادل باشد. درمان کم‌خونی می‎تواند شامل دریافت مکمل و یا مراقبت‌های پزشکی باشد. 

کم خونی کم خونی کم خونی چیست؟

وقتی هموگلوبین خون از مقدار خاصی کمتر باشد بیمار دچار کم‌خونی است. در زنان اگر مقدار هموگلوبین کمتر از ۱۲ گرم در ۱۰۰ میلی‌لیتر و در مردان ۱۳/۵ گرم در ۱۰۰ میلی‌لیتر باشد، بیماری کم‌خونی به حساب می‌آید. علائم و نشانه‎های کم‌خونی بسته به دلیل بوجود آمدن آن، نوع کم‌خونی و بیماری‌های مرتبط به آن متفاوت است. این علائم شامل احساس خستگی و بی‌حالی، تنگی نفس، تپش قلب و رنگ پریدگی می‌باشد. کم‌خونی دلایل متفاوتی دارد مانند کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین، ابتلا به بیماری‌های مزمن و کم خونی ناشی از عوامل ارثی. معمولا کم‌خونی قابل پیشگیری نیست. با این حال بعضی از انواع آن از جمله کم‌خونی ناشی از فقر آهن و کمبود ویتامین با یک رژیم غذایی مناسب قابل پیشگیری است. این رژیم شامل ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی، میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آهن مانند سبزیجات سبز تیره، فولیک اسید، ویتامین B12 و ویتامین C می‎باشد. برای اطلاعات بیشتردر مورد رژیم غذایی مناسب این بیماری حتما با پزشک خود یا متخصص تغذیه مشورت کنید. 

منبع: www.medicinenet.com

مطالب مرتبط: 

غذاهای سرشار از آهن

معایب رژیم گیاهخواری!