آنچه از سابقه دانش تغذیه و رابطه آن با سرطان به نظر می‌رسد، این است که اصولا تمام غذاها و اجزای تشکیل دهنده آن شامل مواد مغذی، مواد افزودنی و آلوده کننده و از طرفی مصرف بیش از حد غذا یا کمبود در بعضی مواد همگی می‌توانند در کاهش یا افزایش خطر وقوع سرطان مؤثر باشند.

آیا رابطه‌ای بین کمبود ویتامین و سرطان وجود دارد؟ سرطان آیا رابطه‌ای بین کمبود ویتامین و سرطان وجود دارد؟ vitamins

برای پیشگیری از سرطان باید از چاقی اجتناب کرد و تا حد ممکن از سبزی‌های برگ تیره، برگ زرد، خانواده کلم و کربوهیدرات‌ها استفاده کرد. رنگدانه‌های موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها خاصیت ضد سرطانی دارند. در انگور سیاه و قرمز و حتی برگ انگور ترکیبات آنتی اکسیدانی وجود دارد که ترکیباتی هستند که از التهاب و عفونت سلول جلوگیری می‌کنند. کاهش آهن هم یکی از عوامل ایجاد سر‌طان و پیری است و بنابراین باید از مواد غذایی با آهن زیاد استفاده کرد. بیماران سر‌طانی باید مصرف ویتامینC و سبزی‌ها را افزایش دهند و از مصرف غذاهای اسیدی اجتناب کنند.

ویتامین C : در جلوگیری از سرطان صفرا، روده و معده موثر است. علت خاصیت ضد سر‌طانی آن، نقش ضد اکسیدانی که ایجاد ایمنی ‌در بافت می‌کند است.

ویتامین A : ویتامین A در استحکام غشاء روده و معده دخالت دارد و کاهش ویتامین A باعث کاهش ضخامت دیواره دستگاه گوارش می‌شود که منجر به سر‌طان می‌شود.

سلنیـوم (Se) و کلسیـم (Ca) : سلنیوم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. کلسیم مانع افزایش و تکثیر سلول‌های بدخیم است و خاصیت ضد سر‌طانی دارد.

ویتـامیـن E : خاصیت ضد اکسیدانی دارد و مصـرف اکسیژن در بافت را کاهش می‌دهد.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

آیا کمبود ویتامین علت میگرن است؟