چای یکی از نوشیدنی‎های پرطرفدار دنیا به خصوص در میان ایرانیان است. چای خواص آنتی اکسیدانی بسیاری دارد و برای سلامتی مفید است، اما باید با رعایت نکات خاصی از این نوشیدنی استفاده کرد. یکی از نکات مهم در مورد مصرف چای توجه به تازه یا کهنه دم بودن آن است. چای کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک می کند و در بروز زخم معده موثر است.

چای کهنه دم باعث زخم معده می‎شود! زخم معده چای کهنه دم باعث زخم معده می‎شود!

چایی که بیشتر از ۱۰ دقیقه دم بکشد، کهنه به شمار می‌رود و نوشیدن این چای کهنه موجب افزایش خستگی در فرد خواهد شد. آن دسته از افرادی که در طول روز بیش از ۳ لیوان چای مصرف می کنند باید بدانند که چای کهنه دم باعث تولید مواد سمی در بدن می شود و تبعات جبران ناپذیری را به همراه دارد. چای کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک می کند و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده موثر است. کارشناسان سلامت توصیه می‎کنند از مصرف چای کیسه‌ای نیز خودداری کنید زیرا این چای حاوی ترکیبات نگه دارنده، اسانس و رنگ است و به دلیل وجود مواد مصنوعی در چای های کیسه ای، این قبیل چای ها در مدت زمان کمتری نسبت به چای معمولی رنگ می دهند. مصرف دراز مدت چای کیسه ای باعث ریفلاکس معده و مشکلات گوارشی می‌شود. این موارد در مورد دمنوش های گیاهی آماده نیز صدق می کند و دمنوش باید با استفاده از ترکیبات گیاهی و توسط خود فرد تهیه شود.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

اگر مشکلات معده دارید، چای نخورید

خوراکی‌های ممنوعه برای مبتلایان به زخم معده