چای حاوی آنتی‌اکسیدان خاصی به‌نام پلی‌فنول است که در گیاهان یافت می‌شود. پلی‌فنول‌ها فشار خون را کاهش می‌دهند، از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند و سطح کلسترول خون را پایین می‌آروند. خطر ابتلا به بیماری قلبی را که در میان افراد مبتلا به دیابت بالا است، کمتر می‌کنند.

چای سیاه برای درمان دیابت بهتر است یا چای سبز؟ دیابت چای سیاه برای درمان دیابت بهتر است یا چای سبز؟                 1

همه انواع چای‌ها دارای مزیت‌های مناسبی برای بیماری دیابت هستند، اما چای سبز نسبت به انواع دیگر برتری دارد. یک دلیلش این است که وقتی چای سبز می‌نوشید، پلی‌فنول‌های خیلی بیشتری نسبت به چای سیاه دریافت می‌کنید. وجود رنگ بیشتر در چای سبز، یعنی چای شما دارای پلی‌فنول بیشتری است. پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز، مانند همان پلی‌فنول‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها هستند که رنگ روشن آن‌ها را به وجود می‌آورد.  در مورد چای سیاه هم باید گفت که هر چقدر رنگ نارنجی آن بیشتر شود، سطح پلی‌فنول آن هم بالاتر می‌رود. چای سیاه معمولا از برگ‌های تخمیرشده تهیه می‌شود که برخی مواد مغذی آن در این فرآیند از بین می‌روند. اما چای سبز چون معمولا از برگ‌های تخمیر نشده تهیه می‌شوند و واقعا خالص هستند، چای سبز حاوی پلی‌فنول بیشتری است. علاوه بر این‌، چای سیاه حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای سبز است که مصرف بیش از حد آن توصیه نمی‎شود.

در سال ۲۰۰۵ نیز پژوهشی در این خصوص انجام شده بود. بررسی‌های که روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده بود نشان می‌دهد که چای سیاه و چای سبز هر دو برای مقابله با دیابت نوع دو موثر هستند. نتایج این پژوهش نشان داده بود که این دو چای برای جلوگیری از ابتلای دیابتی‌ها به بیماری آب مروارید نیز موثرند. در سال ۲۰۰۵ محققان اعلام کردند که چای سیاه و چای سبز ترکیبات مناسب و غیر سمی دارند که میزان قند خون را پایین می‌آورد. در واقع نوشیدن چای یک روش ساده و ارزان‌ قیمت برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن ابتلا به دیابت و مشکلات ناشی از این بیماری محسوب می‌شود.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط:

گیاهان مفید برای افراد دیابتی

با این میوه دیابت و بیماری قلبی را درمان کنید!