اطلاعات پزشکی به دست آمده از تحقیقات جدید دانشمندان اسپانیایی نشان می‎دهد یک ترکیب شیمیایی به نام اپیگالوکتشین گالات (epigallocatechin gallate به اختصار EGCG) که در چای سبز وجود دارد، قادر به بهبود عملکرد شناختی است و نمرات آزمون مهارت های حافظه و رفتاری بیماران مبتلا به سندرم داون را افزایش می دهد.

چای سبز برای بهبود سندرم داون سندرم داون چای سبز برای بهبود سندرم داون               1

سندرم داون یک بیماری ژنتیکی تقریبا شایع است و در آمریکا از هر ۷۰۰ نوزاد متولد شده، یک نفر به آن مبتلاست. در این بیماری یک کپی اضافه از کروموزم ۲۱ در دوران جنینی بوجود می آید. پس از آن، این کروموزم اضافی در سلول ها تکثیر می شود و سبب مشکلاتی از قبیل ناهنجاری های رشدی، کوچک بودن اندازه دست و پا، عقب ماندگی ذهنی، سر با شکل نامناسب، دندان های کوچک، اثر انگشت غیرطبیعی، بینی پهن، گردن کوتاه، زبان بزرگ و انحراف چشم ها می شود. متداول ترین روش برای تشخیص سندرم داون در جنین، غربالگری در سه ماه اول و دوم بارداری است.

در این بررسی مشخص شد “اپی گالوکتشین گالات” که به طور خاص در چای سبز وجود دارد و می‌توان آن را در چای سیاه و سفید نیز پیدا کرد همراه با تحریک شناختی، حافظه تصویری را تقویت کرده و به رفتارهای سازگارتر در بیمار منجر می‌شود و تاثیر مثبت آن تا شش ماه ماندگار است. اسکن مغزی نشان می دهد که این ترکیب نحوه اتصال نورون ها (سلول های عصبی) به یکدیگر را تغییر می دهد. در عین حال پزشکان اعتقاد دارند با توجه به توسعه مغز در افراد بزرگسال مبتلا به بیماری سندروم داون خوردن چای سبز در کودکان در حال رشد می تواند اثر بهتری داشته باشد و به رشد مغز آنها منجر شود. این مطالعه توسط محققان در بارسلونای اسپانیا بر روی ۸۴ فرد مبتلا به سندروم داون بین سنین ۱۶ الی ۳۴ سال انجام شده است و نتایج آن در مجله پزشکی The Lancet Neurology منتشر شده است.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

سندرم داون