تحقیقات نشان داده لوبیای سویا تنها حبوباتی است که پروتئین موجود در آن در مقایسه با سایر حبوبات بسیار شبیه به پروتئین‌های حیوانی است و می‌تواند جایگزین خوبی برای گوشت باشد. پروتئین‌های موجود در آن شامل اغلب اسید آمینه‌های اصلی مورد نیاز انسان است. 

پروتئین سویا با گوشت برابر است؟  سویا پروتئین سویا با گوشت برابر است؟ images 97

نکته مثبت فرآورده‌های آن در مقایسه با گوشت نداشتن چربی‌های اشباع است چون این چربی‌ها می‌توانند کلسترول بد خون را بالا برده و مشکلات قلبی عروقی ایجاد کنند. همچنین از نظر قیمت هم مقرون به صرفه است. ولی بعضی‌ها طعم آن را دوست ندارند. سویا مورد توجه بسیاری از گیاهخوران است. بعضی از گیاهخوران هرگونه غذا با منشاء حیوانی را از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند حتی لبنیات و تخم مرغ را و فقط پروتئین مورد نیاز خود را از سویا و حبوبات تامین می‌کنند که تامین پروتئین از این دو منبع انتخاب خوبی است. فقط خانم‌هایی بیماری‌های وابسته به هورمون مانند اختلال تخمدان یا کیست سینه دارند باید قبل از مصرف با متخصص زنان مشورت کنند. زیرا این ماده حاوی هورمون مشابه هورمون زنانه است. هر فرد باید ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی روزانه خود را از طریق پروتئین تامین کند و مصرف سویا نیز باید در همین حد باشد. افزودن سویا به گوشت علاوه بر اینکه ارزش غذایی و پروتئینی آن را افزایش می‌دهد، باعث کاهش هزینه مصرف گوشت نیز می‌شود. این کار سالهاست که در دنیا انجام می‌شود. مقداری که به گوشت اضافه می‌کنند ۱۰ درصد است یعنی به یک کیلوگرم گوشت ۱۰۰ گرم سویا اضافه می‌کنند. علت محدودیت استفاده از آن، طعم خاص آن است و اینکه ایجاد نفخ می‌کند.  

منبع: مجله پیام سلامتی

مطالب مرتبط: 

چگونه تری گلیسیرید خون را کاهش دهیم؟

پیشگیری از تنگی عروق قلب با تغذیه مناسب