زمانی که صحبت از اختلالات تغذیه ای می شود، منظور سوء تغذیه می باشد و این که این به دلیل کاهش دریافت مواد مغذی می باشد. حتی ممکن است مشاهده شود که بیماران به علت های گوناگون در طول مدت بیماریشان و حتی در زمانی که دوران نقاهت را سر می کنند، دچار تغییر در رژیم غذایی شان شوند، در صورتی که به این مورد اهمیت داده نشود، عارضه هایی در پیش خواهد بود که اثرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. به این علت است که ما در این مطلب به مواردی هم چون علائم سوء تغذیه پرداخته ایم و حتی نکاتی که باید در موضوع پیشگیری از بیماری بیمار رعایت شود را برای شما ذکر کردیم، این نکات در زیر به طور کامل و جامع گفته شده اند:

سوء تغذیه سوء تغذیه وظایف پرستار در مقابل سوء تغذیه بیمار nurse duties

  • علائمی مانند موی خشک و شکننده، خون مردگی و یا … که از نشانه های سوء تغذیه می باشند را حتما جدی بگیرید.
  • حتی نتایج آزمایشگاهی نظیر Albs, CBC و… توجه کنید.
  • وزن بیمار را روزانه اندازه گرفته و هم چنین وزن ایده آل را با توجه به سن و قد بیمار تعیین کنید.
  • میزان جذب و دفع بیمار را کنترل و ثبت نمایید.
  • در ضمن در نظر داشته باشید که مشکلات تغذیه ای و یا سوء تغذیه بیمار را از نظر جسمی و روانی از هم تفکیک کنید.
  • در رابطه با غذاهای مصرفی بیمار در نظر داشته باشید که این میزان را با هرم راهنمای تغذیه مقایسه کنید و نیز مداخلات لازم را در نظر بگیرید.
  • به بیمار دچار سوء تغذیه توصیه کنید غذا را در مقادیر کم و دفعات بیشتر مصرف کند.
  • در بیماران دچار سوء تغذیه آنها را از نظر علایم عفونت بررسی کنید.
  • سعی کنید بیمار را به خوردن غذا تشویق کنید.
  • برای این که خشکی دهان بیمار رفع شود، به او توصیه کنید تا از آدامس، نبات بدون قند استفاده کند و یا این که در طول روز چند جرعه آب بنوشد.
  • برای بیمار بهتر است بالاترین مقدار کالری که در یک وعده غذایی می باشد را در نظر بگیرید، به دلیل این که ممکن است بیمار بیشترین اشتها را نسبت به آن نیز داشته باشد.
  • در بین بیماران دچار سوء تغذیه از پروسیجرهای ناخوشایند و تهاجمی قبل از مصرف غذا بپرهیزید.
  • بیمارانی که دچار کم خونی می باشند، برای آن ها رژیمی را در نظر بگیرید که این رژیم سرشار از آهن، ویتامین B12 و ویتامین C و اسید فولیک باشد و از آن ها استفاده کند.
  • بیمارانی که مضطرب هستند و نیز بی قرارند، برای آن ها غذایی کم حجم و قابل حمل استفاده کنید مانند میوه تازه یا مایعات که بهترین گزینه برای این بیماران می باشند.
  • حتی برای دسته ای از بیماران دچار سوء تغذیه که قبل از آوردن سینی غذا، دچار حس تهوع می شوند، بهتر است قبل از این که وارد اتاق شوید، ابتدا پوشش غذا را برداشته و سپس وارد اتاق شوید؛ زیرا برداشتن ناگهانی پوشش غذا و استشمام بوی آن حس تهوع را به دنبال دارد.
  • در صورتی که بیمار بستری می باشد، می توانید در صورت نیاز از محلول های تزریقی استفاده کنید.
  • اگر بیمار گیاه خوار می باشد، بهتر است از ویتامین B12 و آهن استفاده کند.
  • بررسی کنید که آیا بیمار توانایی برای خوردن را دارد و یا خیر، تا در صورت وجود اشکالی در این موضوع، مداخله ای که لازم و ضروری می باشد را در نظر بگیرید.
  • بیماران دارای بی اشتهایی را که لب به غذا نمی زنند، هر یک ساعت از ۳۰ سی سی مکمل تغذیه ای استفاده کنید.
  • برای بیمارانی که طاقت و توان کافی برای خوردن غذا را ندارند، دوره هایی برای استراحت کوتاه در نظر بگیرید.
  • تغییرات فیزیولوژیک اخیر را که در رابطه با تغذیه می باشد بررسی کنید.
  • حتما قبل از غذا و بعد از آن وضعیت حفره دهانی و رعایت بهداشت دهانی را چک کنید.
  • ارتباط بین مصرف غذا ، تهوع و استفراغ و… را بررسی کنید.
  • حتما دارو هایی که ضددرد و ضد تهوع می باشند را قبل از غذا مصرف کنید.
  • در بیمارانی که دارای سوتغذیه طولانی می باشند، حتما درباره آن ها با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

منبع : irannurse.ir

مطالب مرتبط :

نحوه مراقبت پرستار از بیمار پارکینسون