اطلاعات پزشکی نشان می‎دهد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر است و مهمترین علت بیماری قلبی، فشار خون بالاست. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف شکر بیشتر از نمک یا سدیم زیادی در رژیم غذایی منجر به فشار خون بالا و بیماری قلبی عروقی می‎شود. 

فشار خون فشار خون نمک برای فشار خون خطرناک‌تر است یا شکر؟

کنترل فشار خون یکی از اولویت‎های طرح‌های بهداشت عمومی است و تمرکز آن تا کنون بیشتر بر کاهش میزان سدیم در برنامه غذایی بوده است. اما اطلاعات پزشکی حاصل از این مطالعه جدید نشان می‎دهد شاید لازم باشد تمرکز اصلی بر محدود کردن میزان قند و شکر باشد. تحقیقات اخیر که روی ۱۰۰۰۰۰ بیمار انجام شده بود ثابت کرد که مصرف روزانه ۳ تا ۶ گرم سدیم در روز باعث کاهش میزان ابتلا به فشار خون و مرگ ناشی از بیماری قلبی می‎شود. افرادی که این میزان سدیم مصرف کرده بودند وضعیت بهتری نسبت به افرادی که کمتر یا بیشتر این مقدار مصرف کرده بودند، داشتند. این تحقیقات نشان داد مصرف کمتر از ۳ گرم سدیم در روز هم برای بدن خطرناک است.

اما این مطالعه جدید که نتایج آن در مجله پزشکی (Open Heart ) منتشر شده است، ثابت کرده قندها به خصوص فروکتوز مونوساکارید نقش مهمی در افزایش فشارخون دارند. برترین پزشکان و محققان این مطالعه اعتقاد دارند شکر سهم بزرگتری در غذاهای مدرن امروزی و غذاهای فرآوری شده دارد و به همان نسبت  ارتباط بیشتری نسبت به سدیم با افزایش فشار خون دارد. در این مطالعه مشخص شد افرادی که مصرف شکر بالاتری دارند فشارخون  سیستولیک آنها (۶.۹ میلی متر جیوه) و فشارخون دیاستولیک آنها (۵.۶ میلی متر جیوه) در مدت ۸ هفته افزایش یافته است. افرادی که ۲۵ درصد یا بیشتر از میزان کالری مورد نیاز روزانه را از شکر افزوده تامین می‎کنند، ۳ برابر بیشتر در معرض مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی هستند.

منبع: www.medicalnewstoday.com

مطالب مرتبط: 

علت فشارخون بالا

آب چغندر فشار خون را پایین می‌آورد

توصیه‌هایی برای درمان فشارخون