اوتیسم، یک اختلال در رشد است که در سه سال اول زندگی ظاهر می‌گردد. این بیماری با تاثیر بر روی مغز کودک، رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار کردن را مختل می کند. متخصصان تغذیه می‎گویند رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین باعث بهبود در رفتار و تمرکز در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌شود.

نقش تغذیه در درمان اوتیسم اوتیسم نقش تغذیه در درمان اوتیسم

به نظر می رسد مساله ژنتیک عامل مهمی در بیماری اوتیسم باشد زیرا اختلالات کروموزومی و مشکلات عصبی در کودکان مبتلا به این بیماری  مشاهده می شود. دیگر علت های این بیماری (که هنوز به اثبات نرسیده) شامل رژیم غذایی، تغییرات مجرای گوارشی، مسمومیت با جیوه، عدم استفاده از ویتامین ها و املاح و حساسیت به واکسن است. بعضی از محققان و کارشناسان اعتقاد دارند تغذیه در کنترل این بیماری نقش مهمی دارد. بهتر است قسمت عمده غذای کودک را انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ تشکیل دهد. کودک مبتلا به اوتیسم ممکن است نیاز به اسیدهای چرب ضروری بیشتر، مواد مغذی آنتی اکسیدان مثل ویتامین‌های E، C، A و نیز سلنیوم، مکمل های غذایی مثل روی و کلسیم و رژیم غذایی عاری از جیوه داشته باشد. سطوح خونی اسیدهای چرب امگا ۳ در بچه‌های اوتیستیک پایین‌تر از دیگر کودکان است، اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی و روغن آن یافت می‌شوند و ریسک بیماری‌های عصبی روانی را در بزرگسالان کاهش می‌دهند. میوه‌ها و سبزی‌ها منبع خوب ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و آنزیمی که مسئول سم‌زدایی در بدن است و کودکان اوتیستیک فاقد آن هستند را دارا می‌باشند. این مواد غذایی بهتر است به صورت خام و تازه مصرف شوند. 
کودکان مبتلا به اوتیسم دچار یبوست و مشکلات گوارشی می شوند، رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین (مثل گندم)، ناراحتی‌های معدی روده‌ای را کاهش می‌دهد و باعث بهبود در گوارش و بهبود در رفتار و تمرکز کودک می‌شود، چرا که این کودکان غالباً دارای ناراحتی‌های گوارشی بوده و در اکثر موارد از مشکلاتی چون یبوست، نفخ کردن و برگشت غذا رنج می‌برند و بدرفتاری کودک تنها راه انتقال ناراحتی‌های او است. آب به شکل معدنی و تصفیه شده برای جلوگیری از یبوست به مقدار زیاد توصیه می‌شود. همچنین آب همراه با لیمو و عسل بهترین نوشیدنی برای این کودکان است.
منبع: yjc.ir
مطالب مرتبط: