شاید تا کنون دیده یا شنیده باشید که در اطرافتان فردی مبتلا به نقرس شده و پزشک مصرف گوشت قرمز را برای او ممنوع کرده است. اما چه ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و ابتلا به بیماری نقرس وجود دارد؟

نقرس نقرس نقرس چیست؟

این بیماری یکی از بیماری‌هایی است که به دلیل تجمع کریستال‌های اسید اوریک در یک یا چند مفصل ایجاد می‌شود. این کریستال‌های مزاحم باعث تحریک بافتی در مفصل شده و موجب درد شدید، تورم، التهاب و گاه قرمزی در پوست می‌شوند. اسید اوریک در نتیجه متابولیسم و تجزیه پروتئین‌ها در بدن تولید و وارد جریان خون می‎شود که عمدتا از طریق ادرار و مقدار کمی هم از طریق مدفوع از بین می‎روند و دفع می‌شوند. اطلاعات پزشکی نشان می‎دهد در شرایط خاصی مثل مصرف زیاد گوشت قرمز که غنی از پروتئین است یا شیمی درمانی و تخریب تعداد زیادی سلول سرطانی و یا نارسایی کلیه غلظت اسید اوریک در خون بیش از حد طبیعی می‌شود و از آنجا که این ماده، ماده‌ای سمی و خطرناک خصوصا برای مغز است، بدن اقدام به رسوب آن در بافت‌هایی با بیشترین درجه مقاومت در مقابل این ماده که همان مفاصل هستند، می‎کند تا از آسیب جبران ناپذیر به مغز و ارگان‌های حیاتی بدن جلوگیری کند.

مفاصلی که معمولا در حملات نقرسی درگیر می‎شوند، مفاصل دست و پا و زانو هستند که علت شیوع این مشکل در این مفاصل هنوز ناشناخته است. مردان به علت فیزیولوژی متفاوت بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند. بهترین پزشکان می‌گویند این بیماری به سادگی با تغییر عادات غذایی و شیوه زندگی از جمله مصرف کمتر مواد غذایی حاوی پروتئین، کاهش وزن، مصرف بیشتر مایعات و درمان بیماری‌های زمینه‌ای مستعد کننده قابل درمان است.   

منبع: مجله موفقیت

مطالب مرتبط: 

مواد غذایی مفید و مضر برای نقرس