رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد نان سنتی سالم نیست و به مردم توصیه کرد به جای نان سنتی، نان صنعتی مصرف کنند. با توجه به گران‌تر بودن نان‌های صنعتی در مقایسه با نان‌های سنتی مثل بربری، لواش، سنگک بیشتر مردم از همین نان‌های سنتی استفاده می‌کنند. 

نان سنتی نان سنتی نان سنتی مصرف نکنید

شرایط بهداشتی ضعیف در نانوایی‌ها، آرد بی‌کیفیت و گندم نامناسب از مهم‌ترین مشکلات تولید نان سنتی است. در فرآیند تولید نان در نانوایی‌های سنتی، تخمیر از چرخه تولید نان حذف شده است. چون تخمیر کامل خمیر نان که با خمیر مایه انجام می‎شود، زمانبر است و به ظرف‌های مختلف و در نتیجه فضای بیشتری نیاز دارد. چون اکثر نانوایی‌ها این شرایط را ندارند و به همین دلیل هم سراغ جوش‌شیرین می‌روند. در فرآیند تخمیر نان که گاهی دو ساعت طول می‌کشد تغییرات زیادی در خمیر ورآمده به وجود می‌آید و ضمن از بین رفتن فیتات موجود در آرد که جذب آهن و کلسیم را مختل می‌کند با ایجاد ویتامین‌های مختلف به‌ویژه ویتامین‌های گروه B ارزش غذایی نان بیشتر می‌شود و هضم آن هم راحت‌تر می‌شود که متاسفانه این کار امروزه در نانوایی‎های سنتی انجام نمی‎شود. نان صنعتی به این دلیل بهتر است که در تولید آن همه‌ مراحل به صورت مکانیزه و بدون دخالت دست با ماشین‌های مدرن و در شرایط کاملا بهداشتی انجام می‌شود. از طرفی نان‌های صنعتی برخلاف انواع سنتی با حرارت غیرمستقیم پخته می‌شوند و مضرات ناشی از آلودگی‌های فسیلی را ندارند.

منبع: shafaf.ir

مطالب مرتبط: 

حذف نان و برنج از رژیم غذایی باعث چاقی می‌شود!