نان غذای اصلی مردم را تشکیل می‎دهد و بیشتر نان‌هایی که مصرف می‎شود از آرد سفید تشکیل شده و بدون سبوس است که می‎تواند در بدن سمی تولید کند که باعث از بین رفتن سلول‌های کبد می‌شود. طبق پژوهش‌های علمی دنیا مصرف آرد سفید، سمی تولید می‌کند که آرام آرام سلول‌های کبدی را نابود می‌کند و جای آن را سلول‌های چربی می‌گیرد.

نان بدون سبوس به کبد آسیب می‎زند کبد نان بدون سبوس به کبد آسیب می‎زند

در نان بدون سبوس، پوست گندم که کل مواد معدنی گندم در آن موجود است گرفته می‎شود و فقط نشاسته آن باقی می‌ماند. در نان بدون سبوس، فسفر (استخوان ساز- تنظیم کننده کارکرد اعصاب- جذب کننده کلسیم) و منیزیم (ضدسرطان- سازنده سلول های عصبی) و سیلیس (استحکام بخش دندانها- تنظیم کننده ترشح انسولین- تقویت کننده کارکرد قلب وکلیه ها) موجود نمی باشد. ویتامین E که باعث افزایش اسپرم و خونسازی می شود، در نان سفید موجود نیست. نبود سبوس گندم در نان باعث یبوست مزاج می‌شود زیرا تمام قسمت های فعال و زنده گندم در سبوس آن موجود است. نان سبوسدار بدلیل داشتن تمام املاح و مواد مورد نیاز بدن در حد اعتدال باعث کارکرد مناسب کل بدن گردیده و از بیماری هایی مانند: فشارخون، چربی خون، بیماری های قلبی و عروقی، کبدی و سرطان پیشگیری می‌کند.

برای سفید شدن آرد، ازن  و پراکسید ازت و زاج سفید از آن عبور می دهند که با این کار، کاروتن ها و بسیاری از مواد حیاتی آن از بین می روند که برای مثال زاج سفید باعث ایجاد زخم های شدید گوارشی و کاهش کارکرد تخمدان ها می گردد. بر اساس تحقیقات ۵% نان کامل دفع می شود که این میزان برای نان سفید بالای ۶۰% می باشد. در گندم کامل، ۱۶ اسید آمینه از ۲۰ اسید آمینه موجود در حد تعادل و نیاز بدن وجود دارد. نان سبوسدار، بو، طعم و ماندگاری بهتر و طولانی تری دارد و لاغر کننده، ملین و زود هضم است.

مطالب مرتبط:

چند خوراکی فوق العاده برای سلامت کبد

بهترین میوه‌ها برای درمان کبدچرب