امروزه با دستکاری کردن ژن برخی محصولات کشاورزی نظیر گوجه فرنگی،ذرت، برنج و … می‌توان محصولاتی را بوجود آورد که در مقابل آفت‌ها مقاوم تر هستند و در ظاهر باعث تولید محصولات بهتری می‌شوند. اما اطلاعات پزشکی حاصل از مطالعات متعدد ثابت کرده است که این محصولات می‌توانند در بروز  انواع سرطان موثر باشند و بر سلامتی انسان و حتی محیط زیست تاثیر منفی بگذارند.

دستکاری ژنتیکی محصولات و سرطان سرطان آیا محصولات کشاورزی دستکاری شده ژنتیکی باعث سرطان می‎شود؟

در سراسر دنیا مردم با آگاهی از خطرات استفاده از این محصولات در حال مبارزه با شرکتهای تولید کننده این محصولات هستند. گاهی اوقات این شرکت‌ها مصرف این محصولات را به مردم خود توصیه نمی‌کنند و تنها آن را به کشورهای در حال توسعه صادر می‌کنند. پژوهش‌های مختلفی در مورد آثار مخرب و سوء تولید، کشت و مصرف محصولات تراریخته (محصولات دستکاری شده ژنتیکی) انجام شده است. آندره لویی رئیس انجمن بین‌المللی ارگانیک نیز اخیراً با بیان اینکه محصولات تراریخته (GMO) برای محیط زیست و انسان “بسیار خطرناک” است، اظهار داشته است: شرکتهایی که تولید‌کننده این محصولات هستند به دنبال سود خود هستند و مصرف این مواد برای محیط زیست و انسان عوارض خطرناک و نامناسبی دارد.

موج مخالفت با تولید و مصرف محصولات دستکاری شده ژنتیکی توسط برجسته‌ترین اساتید حوزه‌های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک و معتبرترین مراکز آکادمیک آغاز شده است. طی دو دهه اخیر شواهد و مطالعات در حوزه اثرات منفی محصولات تراریخته بر محیط زیست و سلامت، منجر به تصمیم ۲۱ دولت در جهان از جمله سوئیس، آلمان، اتریش، ژاپن، ایرلند شمالی، فرانسه، ایتالیا، روسیه، نیوزیلند، لاتویا، لیتونیا، هلند، اسکاتلند، لهستان، اسلونی، کرواسی، صربستان، مجارستان، یونان، بلغارستان و لوکزامبورگ در عدم کاشت این محصولات شده است. کشور تایوان در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۵ استفاده از محصولات دستکاری شده ژنتیک را در سبد غذای کودکان ممنوع اعلام کرده است. بنابر آمارهای رسمی، طی ۱۰ سال اخیر، سهم محصولات دستکاری شده ژنتیکی در صنایع غذایی روسیه از ۱۲ درصد به ۰.۰۱ درصد (نزدیک به صفر) کاهش یافته است.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

نقش تغذیه در درمان سرطان