افراد مبتلا به زخم معده باید به رژیم غذایی خود توجه کنند. بعضی از خوراکی‌ها باعث تحریک معده می‎شود و  حالت اسیدی و سوزش معده را بیشتر می‌کنند. در این مطلب به تعدادی از این خوراکی‎های ممنوعه برای این بیماران اشاره کرده‌ایم.

غذاهای ممنوعه برای زخم معده زخم معده خوراکی‌های ممنوعه برای مبتلایان به زخم معده

گوجه فرنگی

اگر به زخم معده مبتلا هستید باید حتما قبل از مصرف گوجه فرنگی پوست آن را بگیرید و به صورت پخته مصرف کنید. گوجه فرنگی به طور طبیعی اسیدی است و ترکیبات آن (پوست و دانه‌های آن) باعث تحریک مخاط معده می‌شود. علاوه بر گوجه فرنگی باید از مصرف پیاز، فلفل دلمه‌ای، زیتون و قارچ‌ نیز پرهیز کنید. این مواد غذایی نیز باعث ترش کردن و سوزش معده در افراد حساس‌تر می‌شود.

آب پرتقال

اگر زخم معده دارید بهتر است پرتقال را فراموش کنید. چون باعث ترش کردن معده در افراد حساس می‌شود. اما مصرف متعادل مرکبات دیگری مانند نارنگی، لیموترش و گریپ فروت ایرادی ندارد. اما جالب است که این اتفاق با مصرف لیموترش یا گریپ فروت نمی‌افتد.

قهوه

اگر از زخم معده رنج می‌برید از مصرف برخی نوشیدنی‌ها مانند قهوه و چای پرهیز کنید. مصرف بیش از حد قهوه و چای باعث افزایش ترشح اسید معده می‎شود و معده درد شما را بدتر می‌کند.

پنیر پرچرب

به طور کلی مواد غذایی چرب به خاطر اینکه این مواد غذایی، دیرهضم بوده و معده را به زحمت می‌اندازند برای بیماران مبتلا به زخم معده ممنوع است. گوشت‌های پرچرب، کره، سس‌های چرب، گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و همچنین ماهی‌های دودی و مواد غذایی سرخ کرده و پنیرهای خیلی چرب جزو مواد غذایی پرهیزی برای شما هستند.

ادویه‌های تند

مواد غذایی تند شهرت زیادی در ایجاد سوزش معده دارند. توجه داشته باشید که ادویه‌های‌ تند مانند فلفل، کاری و زنجبیل و غیره حاوی مولکول‌های تحریک کننده‌ای هستند که میزان زیاد آن باعث بروز التهاب در معده و روده‌ها می‌شود. در مصرف نمک هم باید بسیار دقت داشته باشید زیرا نمک باعث افزایش اسید معده می‎شود.

منبع: beytoote.com

مطالب مرتبط: 

سرطان معده

علت سوزش معده چیست؟