علل سکته‌ قلبی زودرس

متخصصان قلب و عروق در تمام دنیا علل بروز سکته‌های زودرس قلبی را در عادات و رفتار زندگی روزمره افراد جستجو می‌کنند. اولین عامل سکته‌ قلبی زندگی کم تحرک است. پزشکان عدم فعالیت ورزشی منظم و صحیح را یکی از علل بروز سکته‌های زودرس قلبی می‌دانند. خیلی‌ها رفتن به سرکار یا برگشت از آنجا را فعالیت ورزشی می‌دانند اما این اصلا درست نیست. عامل دوم استعمال دخانیات است، استعمال سیگار و تنباکو به هر شکل در کشور ما بویژه در میان نسل جوان در حال افزایش است. این روزها هم که تنباکوی قلیان با طعم‌های مختلف به بازار آمده و جوان‌ها غافل از بیماری‌های عفونی دود آنها را وارد ریه‌های خود می‌کنند.عامل سوم آلودگی هواست، کلانشهرها همیشه دغدغه آلودگی هوا را داشته‌اند. تحقیقات اخیر ثابت کرده است که اگر قلب شما دچار ۷۰ درصد تنگی عروق کرونر باشد، آلودگی هوا با مکانیسم اختلال در اکسیژن رسانی میزان این تنگی را به ۹۰ تا ۱۰۰ درصد می‌رساند. هر نوع فعالیت بدنی در شرایط بد آب و هوایی برای بدن مضر است حتی اگر فعالیت ورزشی باشد و این در حالی است که بسیاری از افراد ناچار در هوای آلوده تهران ورزش می‌کنند و انتظار دارند بیماری‌های قلبی و عروقی نگیرند.

علل سکته‌ قلبی زودرس سکته‌ قلبی علل سکته‌ قلبی زودرس download 13

عامل چهارم استرس است، ریشه همه بیماری‌های جسمی و روحی را باید در استرس و عصبی شدن جستجو کرد. استرس از دو طریق باعث افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. اول اینکه باعث هورمون‌هایی می‌شود که بار وارده به قلب را افزایش می‌دهند مثل (نوراپی‌نفرین) و دوم اینکه باعث تنگی عروق قلب می‌شوند که شخص را مستعد انفاکتوس می‌کند. آخرین عامل ایجاد سکته‌ قلبی زودرس، تغذیه نادرست است. یکی از عوامل مهم کاهش دهنده سن سکته‌ قلبی، غذاهای آماده، نمک زیاد، چربی‌های ترانس بالا، فیبر کم و نیترات موجود در فست‌فودهاست. مصرف حتی هفته‌ای یک بار فست‌فود نیز می‌تواند چنین پیامدی داشته باشد. در مقابل مصرف غذاهای دریایی، روغن‌های حاوی اسیدهای چرب امگا۳ مثل روغن زیتون و روغن دانه انگور و مغزها و آجیل‌های بدون نمک از مهم‌ترین رژیم‌های سالم غذایی محسوب می‌شوند.  

منبع: مجله پیام سلامتی 

مطالب مرتبط: 

چگونه تری گلیسیرید خون را کاهش دهیم.

خواص آجیل و دانه‌های روغنی