قبلا مرسوم بود که سبزیجات را با مواد شوینده مثل مایع ظرفشویی تمیز و ضد عفونی می‎کردند. اما اطلاعات پزشکی جدید می‎گوید این روش نادرست و مواد شیمیایی موجود در این شوینده‌ها جذب سبزیجات شده و با شستن هم از بین نمی‎روند. بنابراین بهتر است برای شستن میوه و سبزیجات از روش‌های طبیعی و بی ضرر استفاده کنیم. 

ضد عفونی کردن سبزیجات ضد عفونی بهترین روش ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات

میوه‌ها و سبزیجات حتی اگر آغشته به انواع آفت کش‌ها و مواد شیمیایی نباشند، باز هم حاوی موادی در سطوح خود هستند که می‌توانند برای سلامتی مضر باشند. ممکن است سبزیجات و میوه‌ها با کودهای طبیعی و تقویت‌کننده‌های خاک از جمله ورمی کمپوست رشد یافته باشد. بنابراین اگر فکر می‌کنید که سبزیجات و میوه‌های ارگانیک به دلیل اینکه به آفت کش و مواد شیمیایی آلوده نیستند بنابراین نیازی به تمیز شدن ندارد، اشتباه می‌کنید. بی‌ کربنات سدیم یا جوش شیرین یک ماده طبیعی بوده که در آشپزی استفاده می‎شود و به راحتی نیز قابل تهیه است. نکته مهم در مورد جوش شیرین این است که آن یک «آفت کش زیستی» محسوب می‌شود؛ بنابراین می‌تواند انواع باکتری، ویروس و قارچ را از بین ببرد. از این رو، تمیز کردن میوه‌ها و سبزیجات به کمک ترکیبی طبیعی حاوی جوش شیرین بسیار کارایی دارد.

برای ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات با این ماده کافی است چند قاشق جوش شیرین را داخل یک یا دو فنجان آب ریخته و خوب هم بزنید، سپس ترکیب به دست آمده را داخل یک اسپری یا ظرف بریزید. و میوه و سبزی را با آن تمیز و ضد عفونی کنید. در حالت دوم، باید محلول را با یک برس به میوه‌ها یا سبزیجات بکشید. در مرحله آخر فراموش نکنید که باید آن میوه یا سبزیجات را با آب کاملا بشویید تا اثری از جوش شیرین بر روی آن‌ها باقی نماند. سرکه ماده طبیعی دیگری است که می‎توان برای ضد عفونی کردن سبزیجات از آن استفاده کرد. میوه و سبزی در محلول رقیق سرکه و آب که از یک قسمت سرکه و ۳ قسمت آب بشویید. محققان می‎گویند استفاده از محلول رقیق شده سرکه ۹۸ درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه را از بین می‌برد.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

معجزه جوش شیرین برای زیبایی پوست و مو