انار میوه ای با خاصیت های فراوان و طعمی فوق العاده است که نه تنها دانه های انار، بلکه شکوفه های آن هم فواید بسیاری برای سلامتی دارند. گل های انار غنی از آنتی اکسیدان بوده و حاوی ذخایر فتوشیمیایی هستند که به کاهش عوارض و مشکلات سلامت مرتبط با دیابت کمک می کنند. از اینرو افراد دیابتی می توانند با مصرف این گل ها، به بهترین شکل سطح قند خون‌شان را کنترل نمایند.

شکوفه انار برای بیماران دیابتی مفید است! دیابت شکوفه انار برای بیماران دیابتی مفید است!

دیابت کنترل نشده می تواند منجر به استرس اکسایشی شود که در نتیجه به سلول های مغز آسیب رسانده و موجب زوال شناختی می شود. اما مصرف شکوفه های انار که غنی از آنتی اکسیدان هستند، به مقابله با استرس اکسایشی کمک کرده و در نتیجه عملکرد مغز بهبود می یابد. طبق نتایج مطالعه محققان در سال ۲۰۰۸، گل های انار حاوی ویژگی‌های فعال کننده PPAR-آلفا/گاما هستند. این فاکتورها نه تنها به تنظیم مصرف اسید چرب و اکسایش، التهاب و عملکرد عروق کمک می کنند، بلکه هوموستاز گلوکز و التهاب را نیز تحت کنترل دارد. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۱ نشان داده است مصرف گل انار همراه با داروهای دیابت نه تنها موجب کاهش فشار اکسایشی می شود، بلکه عملکرد یادگیری و حافظه را در افراد دیابتی بهبود می بخشد.

متخصصان تغذیه تاکید کرده اند که آب انار همچنین می تواند چربی های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد. کسانی که آب انار می نوشند، فشار خونشان پایین می آید و بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. علاوه بر خواص ذکر شده آب انار برای پیشگیری از سرطان مفید است، سلامت قلب را بهبود می بخشد و حتی می تواند توان جنسی را تقویت کند.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

خواص انار برای درمان سرطان