هوا که سرد می‌شود میل و رغبت‌مان به خوردن انواع شور و ترشی بیش از هر فصل دیگر می‌شود و احساس می‌کنیم خوردن آبگوشت و اشکنه با تر شی مخلوط، کله‌گنجشکی و کله‌پاچه با سیر‌ تر شی، ساندویچ فلافل با تر شی کلم یا کتلت و کوکو با خیارشور برایمان لذت‌بخش و دلچسب‌تر می‌شود و به نوعی اشتهایمان را زیاد می‌کند. 

شور و ترشی شور و ترشی شور و ترشی بخوریم یا نه ؟                   1

 

ارزش غذایی شور و ترشی : 

انواع ترشی‌ها با سرکه و شورها با آب نمک و سرکه تهیه می‌شود. هر دو محصول برای معطر‌شدن و به اصطلاح جاافتادن به مدت زمان تعریف شده‌ای نیاز دارند. دراین زمان میوه و سبزیجات مورد استفاده در شور و ترشی تخمیر و همین عامل موجب افزایش ماندگاری و پیدایش عطر و طعم مطلوب در محصول می‌شود. اما بدانید تر شی در مقایسه با محصولات لبنی همچون ماست و پنیر که طی تخمیر مغذی‌تر می‌شوند، ارزش تغذیه‌ای زیادی ندارد. طی تخمیر خاصیت اسیدی ترشی اضافه شده و در صورت مصرف بیش از حد، باعث افزایش ترشح اسید معده می گردد و برای مبتلایان به زخم و ورم معده و اثنی‌عشر و ریفلاکس مضر است.

نوجوانانی که در سن رشد هستند به دلیل مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی‌های گازدار از معده و سیستم گوارشی آسیب‌پذیرتری برخوردارند باید به مصرف یک یا دو بار ترشی در هفته قناعت کنند و همیشه شور و ترشی را همراه با غذا و نه با شکم خالی بخورند.

ترشی، کلسیم را دفع می‌کند :

مازاد اسید خون به واسطه مواد قلیایی خنثی می گردد در صورت زیاده‌روی در مصرف ترشی، بدن برای حذف اسید اضافی بناچار املاح قلیایی بخصوص کلسیم را از استخوان‌ها خارج می‌کند که منجر به افت آن می‌شود و در نتیجه زیاده‌روی در مصرف ترشی‌ها برای زنان یائسه و کسانی که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند یا کلیه سنگ‌ساز دارند، زیان دارد و در سالمندان منجر به ضعف سیستم تنفسی و اعصاب شده و سرفه را شدید می‌کند. لازم است بدانید شو رها و ترشی‌ها با تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی، غذا را بسرعت هضم می‌کنند و موجب افزایش تمایل افراد به مصرف مجدد مواد خوراکی می‌شوند و می‌توانند سبب اضافه‌وزن شوند.

شورها و ترشی‌های بانمک

در تخمیر، مزه ترش و اسیدی در شور و ترشی غالب می‌شود برخی افراد با این گمان که محصول ترش است و نمک کمی دارد بیش از حد آن را می‌خورند. اما باید بدانید شو ر و ترشی هر دو، حاوی میزان بالای نمک است و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف دارد. مصرف تر شی‌های بسیار شو ر و مملو از ادویه‌جات تند همراه غذاهای گوشتی از قدرت جذب پروتئین گوشت می‌کاهد. بدانید اگر تر شی را بدون نمک تهیه کنید تا مدت نسبتا زیادی ماندگاری دارد و طعم آن با ترشی‌های پرنمک برابری می‌کند.

منبع : jamejamonline.ir

مطالب مرتبط :

این مواد غذایی شما را دچار اضطراب می کند