محققان دریافتند مصرف ماهی‌های چرب باعث کاهش احتمال بروز مشکلات بینایی در افراد دیابتی می‎شود. افراد د‌یابتی که حداقل دو وعده ماهی چرب در هفته مصرف می کنند کمتر به رتینوپاتی دیابتی که متداول ترین علت نابینایی مرتبط با دیابت است، مبتلا می‎شوند. 

دیابتی‌ها، ماهی‌های چرب بخورند! دیابت دیابتی‌ها، ماهی‌های چرب بخورند!

رتینوپاتی د‌یابتی یک عارضه جدی و حاد دیابت نوع ۲ است که به دلیل کاهش تامین خون برای شبکه چشم ایجاد می شود. این بیماری شایع‎ترین علت نابینایی در افراد د‌یابتی است. در این مطالعه، محققان، بیمارانی را که رژیم غذایی کلی شان متشکل از غذاهای عمدتا کم چرب یا گیاهی بود مورد بررسی قرار دادند. شرکت کنندگان به سه گروه رژیم غذایی تقسیم شدند: رژیم غذایی کم چرب؛ رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با روغن زیتون تصفیه نشده؛ و رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با مصرف روزی ۳۰ گرم گردو، فندق و بادام غنی از امگا ۳. همچنین محققان عادت مصرف غذاهای دریایی در این افراد را به مدت ۵ سال پیگیری کردند.

تیم تحقیق دریافت افرادی که حداقل دو وعده ماهی چرب در هفته مصرف می کردند در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی شان حاوی ماهی کمتری بود از ریسک پایین تر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی برخوردار بودند. افرادی که به طور منظم ۵۰۰ میلیگرم در روز اسید چرب امگا ۳ مصرف می کردند (معادل دو وعده ماهی چرب در هفته) ۴۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به رتینوپاتی د‌یابتی قرار داشتند. محققان دلیل تاثیر ماهی در پیشگیری از نابینایی این افراد را ناشی از خاصیت امگا ۳ در کاهش دادن التهاب سیستماتیک بدن می‌دانند.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

دیا‌بتی‌ها صبحانه غنی از پروتئین بخورند