افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد. برای برطرف کردن این مشکل باید عامل زمینه‌ای تشخیص داده و درمان شود. درمان‎های دارویی جهت کاهش تولید گلبول‎های قرمز خون، مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی هشت لیوان مایعات)، پرهیز از سیگار و هوای آلوده از راهکارهای درمانی این بیماری است. 

درمان غلظت خون غلظت خون درمان غلظت خون

وقتی پزشک با بررسی جواب آزمایش خون متوجه شد که علت بروز غلظت خون در فرد، اولیه است یا ثانویه، درمان را آغاز می‌‌کند. اگر علت ثانویه بود، درمان علت زمینه‌ای قلبی یا ریوی که باعث نرسیدن اکسیژن کافی به بدن شده است را در صورتی‌که امکان‌پذیر باشد، آغاز می‌‌کند و در کنار آن هرگاه غلظت خون از ۵۶ درصد در مردان و ۵۲ درصد در زنان بالاتر برود، بخشی از خون کشیده و دور ریخته می‌‌شود تا غلظت خون کاهش پیدا کند. در واقع به بیمار فقر آهن می‌‌دهیم تا دچار غلظت خون نشود. حال اگر علت پرخونی براثر علت اولیه یعنی ناشی از مغز استخوان باشد، در این‌ حالت باید به درمان علت بیماری خونی بپردازیم و با خروج خون از یکی از رگ‌‌ها، میزان گلبول‌‌های قرمز خون تنظیم شوند.

پزشکان معتقدند با نوشیدن آب کافی، غلظت‌خون در حد متعادل باقی می‌ماند و مشکلاتی مانند لخته شدن خون که عاملی در بروز سکته قلبی است، بروز نمی‎کند، زیرا کم آبی باعث افزایش غلظت‎خون شده و گردش خون را دچار اشکال می کند. میوه‌ها و سبزی‌ها، به‌ علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، باعث کاهش غلظت‎خون، کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته خون می شود) و کاهش فشار خون می شوند. به همین علت افراد گیاهخوار دارای خون رقیق‌تر و فشارخون پایین‌تری نسبت به افراد هم‌ سن و سال خود هستند. آب آلبالو و آب لیموترش تازه هم برای رفع غلظت خون مفید است. مصرف موز نیز برای صاف کردن خون مفید است. برای کاهش لخته شدن خون، روغن جامد ، روغن نارگیل ، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز ، دل، قلوه، مغز، پیه ‌گاو و گوسفند به مقدار خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، میوه و سبزیجات فروان استفاده کنید.

منبع: beytoote.com

مطالب مرتبط: 

غلظت خون چیست؟