نقرس یک بیماری مفصلی ژنتیکی است که به علت افزایش اوریک‌اسید در جریان خون به وجود می‌آید. اوریک‌اسید براثر سوخت‌وساز پورین به وجود می‌آید که نوعی پروتئین موجود درمواد غذایی مانند ماهی ساردین و ماهی کولی است.

برخی داروها و مکمل‌ها می‌توانند باعث تراکم اوریک‌اسید شوند، مانند آسپرین. یا افراط در مصرف ویتامینB3، افراط در مصرف ویتامین C و ادرار آورها، مصرف مشروبات الکلی،اضافه‌وزن و قرار گرفتن در معرض سرب هم می‌تواند احتمال نقرس در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی را بالا ببرد.پزشک می‌تواند برای رفع التهاب و درد، داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی(NSAIDs) مانند استامینوفن تجویز کند. در برخی موارد نیز داروی کاهش میزان اوریک‌اسید تجویز می شود تا از تشکیل کریستال کاسته شود. از آنجایی که بیشتر داروهای تجویزشده با عارضه جانبی همراه است، در این مطلب چند ماده غذایی طبیعی که در درمان این بیماری موثر هستند را معرفی می‎کنیم.

داروهای طبیعی برای درمان نقرس نقرس داروهای طبیعی برای درمان نقرس

گیلاس

گیلاس میوه‌ای است که نه‌تنها سرشار از آنتی اکسیدان است بلکه آنتوسایانین نیز دارد که به‌طور چشمگیری التهاب مفصل و حملات نقرس را کاهش می‌دهد. مصرف روزانه ۱۵ تا ۲۰ عدد گیلاس یا یک لیوان آب طبیعی این میوه توصیه می‌شود.

سرکه سیب

این ماده می‌تواند سطح قلیایی بدن را افزایش دهد. در نتیجه به‌طور چشمگیری درد نقرس کاهش پیدا می‌کند. بهترین راه مصرف آن حل کردن یک قاشق مرباخوری سرکه در یک لیوان آب و مصرف سه بار در روز است.

جوش‌ شیرین

این ماده در کاهش اوریک‌اسید بدن بسیار مؤثر است. کافی است در یک لیوان آب یک چهارم قاشق مرباخوری جوش‌شیرین را مخلوط‌ و میل کنید. از آن جا که این ماده باعث بالا رفتن فشارخون می‌شود، به بیمار فشارخون بالا توصیه نمی‌شود. 

آب‌لیمو

راه دیگر خنثی‌سازی اوریک‌اسید اضافه در بدن که باعث تسکین درد نقرس می‌شود مصرف آب‌لیمو است. کافی است آب‌لیمو را با کمی آب مصرف کنید یا این‌که آب یک لیمو را به نصف قاشق مرباخوری جوش‌شیرین اضافه کنید و به یک لیوان آب بیفزایید و بلافاصله میل کنید.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط:

مواد غذایی مفید و مضر برای نقرس