اطلاعات پزشکی نشان می‌دهد خوردن غذاهای دریایی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما این گروه مواد غذایی در عین حال حاوی جیوه هستند که یک ماده سمی برای سیستم عصبی است که روی عملکرد شناختی فرد تاثیر می‌گذارد و منجر به بیماری آلزایمر می‎شود. 

آلزایمر و غذاهای دریایی آلزایمر خوردن ماهی برای آلزایمر مفید است یا مضر؟

بیماری آلزایمر یک بیماری پیش رونده مغزی است که باعث اختلال حافظه یا فراموشی می‎شود و به مرور روی صحبت کردن و اداره کردن امور روزمره زندگی فرد نیز تاثیر می‌گذارد. (برای آشنایی بیشتر با این بیماری مطلب آلزایمر چیست؟ را مطالعه کنید.) هنوز محققان علت اصلی این بیماری و راه درمان آن را نیافتند. اما تحقیقات سال‌های اخیر با هدف یافتن راه‌هایی برای پیشگیری از این بیماری به خصوص در مورد رژیم غذایی و سبک زندگی افراد انجام شده است. یکی از این تحقیقات در مورد اثرات اسیدهای چرب بر عملکرد مغز بوده است. غذاهای دریایی سرشار از اسیدهای چرب هستند که برای سلامتی کلی بدن و عملکرد مغز مفید است.  در این مطالعه جدید که توسط بهترین پزشکان و محققان آمریکایی انجام شده است، رژیم غذایی و مقدار غذاهای دریایی مصرفی توسط ۵۴۴ شرکت کننده برای حدود ۴/۵ سال مورد بررسی قرار گرفت.

اطلاعات پزشکی حاصل نشان داد افرادی که یک یا چند بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند. اگرچه مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی باعث افزایش میزان جیوه در مغز این افراد شده بود، اما این افزایش جیوه منجر به آسیب دیدن مغز نشده بود. همچنین مصرف قرص مکمل روغن ماهی منجر به هیچ آسیبی در نرون‎های مغزی نشده بود. درحالی که نگرانی‎هایی در مورد افزایش میزان جیوه در مغز در بین متخصصان سلامت وجود دارد، نتایج این مطالعه ثابت کرد ارتباط مستقیمی بین میزان جیوه و آسیب به مغز یا بیماری آلزایمر وجود ندارد. بنابراین بهتر است برای پیشگیری از بیماری‎های مغزی دوران سالمندی مانند زوال عقل، غذاهای دریایی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. 

منبع: www.medicalnewstoday.com

مطالب مرتبط:

کمبود ویتامین D باعث زوال عقل می‎شود

آسپرین در درمان آلزایمر موثر است