محققان آمریکایی دانشگاه ماساچوست، در تحقیقات خود دریافتند غذاهایی که دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، باعث کاهش کیفیت اسپرم‌ها می‌شوند. از سوی دیگر، اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی‌ به وفور یافت می‌شوند، باعث بهبود سلامت اسپرم‌ها می‌شود.

افزایش کیفیت اسپرم با ماهی خوردن اسپرم خوردن ماهی، کیفیت اسپرم را افزایش می‎دهد!

در این مطالعه که ۹۹ مرد ۳۰ تا ۴۰ ساله شرکت داشتند، محققان دریافتند مردانی که چربی‌های اشباع شده مصرف کرده‌اند، تعداد اسپرم‌هایشان ۳۵ درصد کمتر از کسانی بود که چربی‌های اشباع شده در رژیم غذایی آن‌ها جایی ندارد. در واقع هرآنچه می‌خورید بر میزان باروری شما تأثیر دارد. مطالعات نشان می‌دهند که به طور کلی، رژیم‌های غذایی که فاقد چربی هستند، تا ۴۳ درصد، به افزایش کیفیت اسپرم‌ها کمک می‌کنند.  افرادی که از ماهی به جای گوشت قرمز و روغن کنجد یا کلزا به جای روغن جامد استفاده می‌کنند، از قدرت باروری بالاتری در این سنین برخوردار هستند. زیرا این مواد حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا۳ هستند و زمانی که جایگزین چربی‌های اشباع شده می‌شوند، تأثیر مثبتی بر کیفیت اسپرم‌ها می‌گذارند. نتایج این مطالعه در مجله ریپروداکشن (Reproduction) منتشر شده است.

اما ماهی فواید دیگری نیز دارد. ماهی سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین و ویتامین D است. ماهی بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ در جهان است، که فوق العاده برای بدن و مغز مهم هستند. ماهی در زمره بهترین غذاهاییست که می‌توان برای داشتن یک قلب سالم مصرف نمود. پس جای تعجب نیست که بسیاری از مطالعات مشاهده‌ای بزرگ دال بر آن است که افرادی که به‌طور منظم روغن ماهی مصرف می‌کنند، کمتر در خطر حملات قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند. مطالعات نشان داده‌اند افرادی که هر هفته ماهی مصرف می‌کنند، ماده خاکستری بیشتری در مرکز مغز دارند، که تنظیم احساسات و حافظه را به عهده دارد. این افراد روند کندتری به سوی زوال عقل و آلزایمر دارند.  اطلاعات پزشکی نشان می‎دهد اسیدهای چرب امگا ۳ در برابر افسردگی مفید هستند و به‌طور قابل توجهی باعث افزایش اثربخشی داروهای ضد افسردگی می‌شوند. یعنی ماهی به معنای واقعی کلمه می‌تواند شما را فرد شادتری سازد. 

منبع: salamatnews.com و healthmag.ir

مطالب مرتبط: 

با بالا رفتن سن، اسپرم مردان دچار جهش ژنتیکی می‎شود!