لخته شدن خون , ترومبوز ورید عمقی به معنای تشکیل لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی است. این اختلال، بیشتر سیاهرگ‌ های اندام تحتانی را درگیر می ‌کند. ایجاد لخته‌های خونی در مسیر عروق خونی اندام‌ ها، باعث اختلال جریان خون شده و در نتیجه منجر به انسداد نسبی یا کامل عروق خونی می ‌گردد.

لخته-شدن-خون لخته شدن خوراکی هایی برای جلوگیری از لخته شدن خون

نوشیدن مقادیر زیادی آب: کم شدن آب بدن خود عاملی برای افزایش غلظت خون و خطر تشکیل لخته است. مطمئن شوید که در طول روز به میزان کافی یعنی شش تا هشت لیوان آب می نوشید. برای اندازه گیری های بصری، می توانید ادرار خود را چک کنید. تغییر رنگ ادرار به شما هشدار می دهد که در معرض کم آبی قرار گرفته اید.

مصرف انگور: مطالعات متعدد نشان داده است که وسکانسین که نوعی فلاونوئید در انگور قرمز است، به جلوگیری از تشکیل لخته شدن خون کمک می کند. نوشیدن مقادیر زیادی آب انگور بنفش در کنار مصرف ۵ تا ۷ وعده میوه و سبزی در طول روز توسط محققان انجمن قلب آمریکا توصیه شده است.

مصرف سیر: سیر خاصیت درمانی از دوران باستان تا کنون را دارد. سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مصرف منظم آن به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند. البته باید با پزشک تان در مورد میزان مصرف سیر مشورت کنید اگر: داروهای رقیق کننده خون را دریافت می کنید. چون مصرف سیر با این داروها می تواند تداخل داشته باشد.

دریافت کافی روغن زیتون: مطالعاتی که نتایج آنها در مجله تغذیه بالینی آمریکایی به چاپ رسیده نشان داده که روغن زیتون سرشار از پلی فنول ها برای جلوگیری از لخته شدن خون است. سطوح پایین پلی فنول ها در بدن خطر تشکیل لخته را افزایش می دهد.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط

علائم خاموش سرطان خون را بشناسیم

به جای آسپرین ماهی مصرف کنید