خواص دارویی اسفناج

یکی از نقاط مشترک شیوه درمانی طب سنتی ایران و چین استفاده از گیاهان و سبزیجاتی است که خواص دارویی و درمانی دارند. این درمانگران بر این باورند که با گنجاندن اسفناج در سبد غذایی خانواده نه تنها می‌توان از خیلی از بیماری‌ها پیشگیری کرد بلکه می‌توان بسیاری از اختلال‌ها را درمان کرد. 

برای حفظ خواص و مواد مغذی که در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آبپز نکنید. قرار دادن این سبزی هنگام شستن در درون آب یا پختن آن بوسیله آب موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامین‌های آن می‌شود. بهترین راه حل آن است که آن را تفت دهید. برای این کار از مقدار کمی روغن استفاده کنید. ترکیب اسفناج با گوشت‌های قرمز در وعده غذایی بهترین و مفیدترین ترکیب‌هاست زیرا بهتر جذب بدن می‌شود. اسفناج یکی از بهترین داروها برای کسانی است که دچار کم خونی هستند. این گیاه بهترین مرهم برای بیمارانی است که کم خونی آنها ناشی از خونریزی‌های گوارشی است، به عنوان مثال افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئید یا افرادی که مبتلا به زخم معده یا خونریزی معده هستند. دقت کنید نباید این سبزی را در فریزر نگه دارید یا در دمای بالا بپزید زیرا خواص خود را از دست می‌دهد، پس یا خام مصرف کنید یا با حرارت کم بپزید و تفت دهید. این گیاه طبیعتی خنک و ملین دارد به همین دلیل بهترین دارو برای بیماری‌های دستگاه گوارش و یبوست است. تهیه سوپ اسفناج و عدس می‌تواند بهترین غذا برای درمان یبوست باشد. مصرف اسفناج تازه و خام یکی از بهترین داروها برای تنظیم شیره معده و بهبود برخی از التهاب‌ها و اختلالات دستگاه گوارش است. درمانگران چینی گنجاندن این گیاه سه تا چهار بار در هفته را موجب افزایش طراوت و شادابی پوست‌های خشک می‌دانند و این گیاه آبرسانی مناسبی برای پوست‌های خشک انجام می‌دهد. مصرف اسفناج و ماست می‌تواند به کاهش میزان حرارت بدن کمک کند و در شرایطی که فردی دچار تب شده از این ترکیب می‌توان برای کاهش تب استفاده کرد.

خواص دارویی اسفناج اسفناج خواص دارویی اسفناج download 54

آیا باید بعضی وقتها از این گیاه پرهیز کرد؟

افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا به دلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می‌شود. بیمارانی که دچار سنگ کلیه، التهاب مثانه یا التهاب مجاری و کلیه هستند نیز بهتر است از مصرف آن پرهیز کنند. زیاده روی در مصرف آن موجب بروز آکنه در برخی افراد می‌شود. این گیاه برای افراد مبتلا به بیماری‌های مفصلی و استخوانی مانند التهاب مفاصل مضر است، این بیماران باید از مصرف بیش از اندازه این گیاه پرهیز کنند و برای کاهش سرد مزاجی آن و پیشگیری از عود کردن دردهای مفصلی، اسفناج را با ادویه‌های گرم مثل زنجبیل و هل مصرف کنند، یا مثلا در بورانی گردو بریزند تا باعث متعادل شدن سردی اسفناج شود. 

منبع: مجله سیب سبز

مطالب مرتبط:

۹ ماده غذایی کاهش وزن

خواص شگفت انگیز لیموترش