گوشت چرخ کرده یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی ما ایرانی ها به شمار می رود روشدرست نگهداری آن بسیار مهم و حساس است. اینکه چه نوع گوشتی را در چه درجه ای و تا چه مدت زمانی باید نگهداری کنیم خود یک مسئله مهم در سلامت خانواده و تغذیه است.

گوشت چرخ کرده گوشت چرخ کرده خطرات نگهداری گوشت چرخ کرده در فریزر!                         1

گوشت چرخ کرده را تا چه مدتی می توان در فریزر نگه داشت؟
تا هیچ مدتی! به علت خرد شدن بافت، وجود چربی آزاد شدن آنزیم ها و دخالت داشتن چند پروسه دستکاری در گوشت چرخ کرده  این گوشت را به هیچ عنوان نباید در فریزر نگهداری کرد.
کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا ۳ روز آن را داخل یخچال بگذارند. اگر هم امکان چرخ کردن مداوم گوشت تازه برایشان وجود ندارد، می توانند گوشت قرمز فریز شده شان را در صورت نیاز از فریزر خارج و چرخ و استفاده اش کنند. در هر صورت، فریز کردن گوشت چرخ کرده به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

اگر شما قصد نگهداری طولانی مدت گوشت را دارید، باید بلافاصله و با حداکثر سرما آن را منجمد کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن در بالاترین سطح باقی بماند.

برای این کار تنها کافی است که پس از خریدن گوشت قرمز، آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به صورت کاملا نازک، درون یک نایلون پلاستیکی پهن اش کنید و آن را داخل فریزر بگذارید. هرچه حجم گوشت درون بسته کمتر باشد و شما آن را پهن تر و نازک تر کرده باشید و دمای فریزرتان کمتر باشد، در این صورت گوشت زودتر یخ می بندد و کیفیت بالای آن هم حفظ می شود.
ولی اگر بسته بندی شما ضخیم و پرحجم باشد، احتمال یخ نزدن سریع گوشت هایی که در مرکز بسته بندی قرار دارند، وجود خواهد داشت و این امر می تواند باعث ایجاد فساد در مرکز بسته بندی و انتشار آن به سایر قسمت ها بشود یا تغییر کیفیت گوشت را در پی داشته باشد.
لکه های سفید یا سیاهی که پس از انجماد روی گوشت پیدا می شوند، نشانه فساد است:
اگر روی بسته بندی شما سوراخ یا پارگی وجود داشته باشد ممکن است آب سطحی گوشت به سرعت بخار بشود و لکه های سفیدی که سوختگی انجماد نام دارد، روی بافت سطحی گوشت دیده شود. اما اگر لکه های سیاه پیش از انجماد گوشت روی آن نباشد و پس از فریز کردن به وجود بیایند احتمال آلودگی قارچ در آن قسمت گوشت دور از انتظار نیست.
دلیل به وجود آمدن آلودگی قارچ:
تغییر مداوم دما و رطوبت فریزر در اثر باز و بسته کردن بیش از اندازه در آن. در ضمن اگر پس از انجماد، روی گوشت لکه های سیاه به وجود بیاید، بهتر است از خیر خوردن آن بگذرید!
منبع: namnak.com
مطالب مرتبط: