آلرژی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است. افراد مبتلا به آلرژی، دارای سیستم ایمنی هوشیاری هستند که نسبت به برخی موارد واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند. آلرژی فصلی بیشتر در بهار بروز می کند و مصرف برخی مواد غذایی آلرژی زا مانند گردو و خرما می‌تواند علائم این عارضه را تشدید کند.

آلرژی آلرژی خرما و گردو باعث تشدید آلرژی می‎شوند!            1

از دید طب سنتی تعریف آلرژی با تعریفی که در طب نوین دارد، متفاوت است. علائم حساسیت مشابه علائم نزله در طب سنتی است. نزله در طب سنتی شامل دو بخش گرم و سرد است. خارش چشم ، ریزش آب بینی، قرمز شدن چشم، عطسه و در برخی افراد علائم تنفسی از جمله علائم آلرژی است. این علائم با نزله گرم همخوانی دارد. متخصصان طب سنتی توصیه می‎کنند افرادی که به حساسیت فصلی دچار هستند از مصرف گردو، خرما، سیر و پیاز خام که تشدید کننده آلرژی هستند، پرهیز کنند. مصرف سوپ جو و آش گشنیز به این افراد توصیه می‎شود. روغن زیتون، آلو، بادام شیرین و عناب نیز از جمله مواد غذایی موثر در کاهش این عارضه به شمار می روند.

مطالعات نشان داده است که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ می تواند بدن را علیه تولید بالای برخی آنتی بادی هایی که آلرژی را تشدید می کنند، محافظت نماید. علاوه بر این، امگا ۳ خواص ضد التهابی نیز دارد که شدت علائم آلرژیک را کاهش می دهد. ماهی به خصوص انواع چرب آن، منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ است. گردو و تخم کتان هم از منابع خوب، امگا ۳ هستند. ماست یکی دیگر از مواد غذایی مفید بر علیه آلرژی است. چای سبز به دلیل داشتن متیلات اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) می‌تواند خواص ضد حساسیت داشته باشد، لذا مصرف روزانه آن توسط محققان توصیه شده است.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

اگر حساسیت بهاری دارید از این خوراکی‎ها پرهیز کنید!