سیر دارای ترکیبات گوگردی که خاصیت ضد عفونی کنندگی، میکروب کشی و جرم کشی به این گیاه می‌دهد. همچنین دارای موادی به نام آلیسین، آلیساتین ۱ و آلیساتین۲ می‌باشد که میکروب ‌های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می‌برد.

 

سیر سیر خاصیت سیر در طب سنتی        1

خواص طبی :

از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. اسانس آن بر اثر تقطیر با بخار اب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دارای بویی کمتر برای تغییر طعم غذا مصرف می‌شود.

  • باد شکن و ضدعفونی کننده است.
  • خوردنش مصونیت بدن را در مقابل بیماری ‌ها افزایش می‌دهد.
  •  کرم کش است و ماده ‌ای آرام بخش برای معده و کلیه می‌باشد.
  •  محرک و تقویت کننده بدن است.
  •  ضد سم و هنگام مسمومیت ‌های غذایی به کار برد.
  • داروی سرماخوردگی و زکام است.
  • برای بر طرف کردن درد و آبسه حاصل از نیش حشرات، مار و عقرب، سیر را در روغن له کنید و روی محل نیش زدگی بمالید.
  • اثر خوبی در معالجه سل دارد
  • فشار خون را پایین می‌آورد، تصلب شرایین را معالجه و انسداد رگها را باز می‌کند.
  • چون گرم و خشک است، بنابر این رطوبت معده و مفاصل را از بین می‌برد و درد مفاصل را التیام می بخشد.
  • مدر و قاعده آور است و خانم ‌هایی که عادت ماهیانه آن ‌ها معمولاً عقب می‌افتد، باید از آن استفاده کنند.
  • اثر خوبی در رفع نفس تنگی دارد.
  • درمان کننده ‌ی دردهای مفاصل، سیاتیک و نقرس می‌باشد.
  • برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است.
  • کسانی که قطره‌قطره ادرار می‌کنند، باید حتماً بخورند تا بیماری آنها درمان شود.
  • سر زخم ‌های ریه و درد معده را از بین می‌برد.
  • سنگ ‌های کلیه را می شکند و خارج می‌سازد.
  • اگر موهای شما در جوانی سفید شده، خوردنش موهای سفید را از بین می بردو موهای سیاه به جای آن می روید.
  •  با زیره بپزید، برای تقویت دندان مفید است.

 

منبع :akairan.com

مطالب مرتبط :

آیا واقعا سیر برای سلامتی مفید است