آیا درست است که جگر سیاه محل تجمع داروها، هورمون‌ها و سموم بدن دام است؟ جگر سیاه علاوه بر اینکه حاوی ریزمغذی‌های مفید است، محل تجمع انواع ویروس و باکتری و میکروب‌های بدن دام و همچنین انواع سموم شیمیایی و هورمون‌ها و مواد زائد است. البته تجمع این مواد در دام‎های جوان کمتر است. 

جگر بخوریم یا نه؟ جگر جگر بخوریم یا نه؟ download 97

میزان پروتئین آن مثل گوشت است. اما میزان آهن آن دو تا سه برابر بیشتر از گوشت است و این میزان زیاد آهن می‎تواند در بافت کبد و کلیه جمع شود و باعث مشکل شود. به خصوص در مردان هموسیستئین را افزایش داده و باعث بیماری قلبی و عروقی می‌شود. اما مصرف آن برای خانم‌هایی که کم خونی دارند به خصوص در زمان قاعدگی مفید است. علاوه بر  آهن سرشار از ویتامین‎های گروه A , B و روی و اسید فولیک است. به خاطر بیش از حد بودن ویتامین A، مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی‌شود چون جنین را دچار نقایص مادرزادی می‌کند. مقدار کلسترول آن هم بسیار زیاد است. هر ۱۰۰ گرم جگر سیاه حدود ۴۰۰ میلی گرم کلسترول دارد و هر فرد مجاز به مصرف ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول در روز است. میکروب‌های بیماری‌زا و انگل‌ها در اثر حرارت از بین می‌روند پس جگر باید به خوبی پخته شود. اما سموم و داروها و هورمون‌های آن با پختن از بین نمی‌روند. هنگام خرید آن، رنگ و دانه‌های سفید روی آن را بررسی کنید. اگر کیست انگلی یا آبسه مشاهده کردید، از اطراف آن را ببرید و دور بیاندازید. اگر تعداد کیست‌ها زیاد بود، جگر را مصرف نکنید. این انگل‌ها می‌توانند به چشم مهاجرت کرده و باعث اختلالات بینایی شوند.  

منبع: مجله پیام سلامتی

مطالب مرتبط: 

پیشگیری از تنگی عروق قلب با تغذیه مناسب

پروتئین سویا با گوشت برابر است؟

مواد غذایی مفید و مضر برای نقرس