تغذیه در ماه های بارداری

به مادران باردار بسیار توصیه می شود که در ماه های مختلف بارداری حتما درست تغذیه کنند و مراقب رژیم غذایی خود باشند که ویتامین های لازم به بدنشان برسد. یکی از این دسته تغذیه هایی که بسیار توصیه می شود، غذاهای خون ساز می باشد که از ماه چهارم نیز قرص های آهن حاوی ب ۱۲ برایشان تجویز می شود که گاه به علت پوسته پوسته شدن لب ها و … ب۶ هم تجویز می شود. حتی داروهای کلسیم دار هم تجویز می شود که برای بدن مادر و جنین بسیار لازم می باشد. در کتاب ریحانه بهشتی ، برای مادران توصیه هایی درباره تغذیه آنان در هر ماه گفته شده است که بسیار برای بدن لازم می باشند، حتی از مواد غذایی ذکر شده است که دقیقا کم خونی را درمان می کند :

تغذیه در ماههای مختلف بارداری تغذیه تغذیه در ماههای مختلف بارداری                          1

سوالی که در این جا مطرح می شود این است که در ماه های بارداری چه چیزی مصرف کنیم؟ در جواب باید اشاره کرد که در ماه اول که ماه آغاز فعالیت قلب جنین می باشد، توصیه می شود که روزی ۲عدد خرما (گرم و خشک)، جمعه ها انار (سرد و تر) میل شود، به دلیل این که انار خون ساز و زیبا کننده جنین و خرما نیز قند طبیعی دارد که سوخت مغز است و به تعبیر پیامبر درخانه ای که خرما نباشد اهل آن گرسنه اند. خرما سوخت طبیعی مغز است پس مواد مورد نیاز بدن را تأمین میکند. البته گفتنی است که اگر در فصلی بودیم که انار نبود غذاهای خون ساز دیگر باید استفاده شود، مانند لبنیات در شب مثل شیر با خرما و پنیر با گردو، نخود، انجیر، و مغزها که به صورت خام، باقلا (سرد و تر) که باید با گردو یا خرما استفاده کرد و نیز سبزی مصرف شود تا هم خون تازه برویاند و هم ازیبوست پیشگیری نماید. غذاهای فیبردار از یبوست پیشگیری می نماید دفع مناسب از ارکان سلامتی است.

در ماه دوم هم جنین آماده است که چهره شکل می گیرد، که در این ماه تغذیه ای توصیه می شود تا روزی ۲ عدد بادام (گرم و تر) مصرف شود. زیرا بادام منبع کلسیم است و بهتر است پودر شده و با شربت عسل معجون شود و میل شود. هم چنین میزان کلسیم سازی آن که مغز استخوان را پر می کند و مغز استخوان خون تازه تولید می کند را بالا می برد. در ماه سوم گفته اند که ماه تارهای صوتی و اعضاء حسی جنین می باشد که می توانید از گندم (گرم و تر)، شیر (سرد و تر)، گوشت نر (گرم و تر)، سیب (گرم و خشک) مصرف کنید. به دلیل این که گندم ویتامین ای دارد و به صورت جوانه یا حلیم (گوشت با گندم پخته می شود) استفاده می شود. ویتامین ای در زیبائی مؤثر است. گوشت هم تغذیه ای دیگر است، در صورتی که نر باشد و کباب هم بشود بالاترین خون سازی و ویتامین ب را دارد. سیب درختی و غذاهای گرم سبب بالا رفتن حرارت معده و در نتیجه هضم غذا و از طرفی کاهش تهوع ناشی از ویار و… می شوند. شیر در صورتی که شب ها با عسل یا خرما استفاده شود متعادل می گردد و کلسیم ساز است. شام گوشت یا شیر و صبحانه کره محلی ، جگر، عسل ، تخم مرغ غذاهای صرفاحاوی ویتامین ب ۱۲ می باشند. به ماه چهارم که می رسیم، مرحله رویش مو می باشد که می توانید در این ماه سیب درختی شیرین، انار، عسل، هر روز ۲ عدد انجیر (گرم و خشک)، که بهتر است همه را به صورت ناشتا مصرف کنید. هم چنین انجیر (والتین والزیتون) کلسیم بالا دارد، در نتیجه خون ساز است و دانشمندان تأکید بر مصرف انجیر همراه بایک قاشق روغن زیتون به علت نرم شدن رگ ها دارند. به اضافه این که راحت ترین و در دست ترین مواد طبیعی قندی بعد ازخرما و عسل است. ۱۸۶ میلی گرم کلسیم در ۱۰۰ گرم دارد و گرم کننده معده است.

در ماه پنجم که جنین شروع به حرکت می کند، تغذیه مادر باردار باید به این صورت باشد که باید هر روز صبح خرما و هر روز صبح یک تخم مرغ، آن هم به صورت ناشتا مصرف شود. به دلیل این که تخم مرغ بالاترین ویتامین ب را دارد و داروی اعصاب محسوب می شود و ب۱۲ دارد. در ماه ششم بارداری نوبت به عضلات، نیرومند شدن، رویش ابروها و بینی می رسد. تغذیه توصیه شده در این ماه این است که در این مرحله پس از صرف صبحانه انجیر و زیتون را مصرف کنید. از خاصیت زیتون  این گونه باید گفت که اعصاب را تقویت می کند و برای ماه آینده که ماه آغاز فعالیت اعصاب است ضروری است. ماه هفتم بارداری که مرحله تکامل اعصاب می رسد و در واقع هر روز یک انار صبح ناشتا و هر روز نیز بادام استفاده شود. اگر فصل تابستان بود به خوردن خربزه (گرم و تر) تأکیدشده در فرهنگ بارداری دراسلام ـ همچنین به خوردن به در این ماه تأکیدشده و دراحادیث آمده است که کودک را زیبا می کند. همچنین تغذیه مادر را توصیه می کنند که کدو مسمائی و حلوائی کودک راخوش خلق می کند. این ها در این ماه باید استفاده شود. در صورت فصلش تا در ماه آتی که ماه زیبائی نوزاد و جنین است بدن مادر کمبود نداشته باشد. ماه هشتم بارداری که در واقع مرحله زیبائی جنین می باشد. مصرف عسل – سرکه سیب هفته ای یک مرتبه- انار شیرین صبح، عسل ۹ ویتامین دارد و در زیبائی جنین و بدن مادر و صاف شدن پوست به خصوص صورت و کاهش اضافه وزن فیزیولوژیک مؤثر است. بیشترین علت استفاده از سرکه، به دلیل این که سرکه گرم است و حرارت بدن را بالا می یرد و مقوم اعصاب است. باتوجه به عدم اطمینان به سرکه های موجود دربازارچون ممکن حاوی موادشیمیائی باشند لیموترش تازه شایدجهت تصفیه خون جایگزین مناسبی باشد اما سرد و تر است که باید با شربت عسل نوشید. ماه نهم بارداری که مرحله تولد کودک می باشد، توصیه می شود تا از کباب گوشت شتر برای افراد طبع سرد و تر، و کباب گوشت نر برای افراد سرد و خشک، کباب ماهی برای طبع دموی و گوشت شتر تا سردی و خشگی آن را میزان نماید.

منبع : www.pezeshketo.com

مطالب مرتبط :

ویتامین های ضروری برای مادران باردار

فواید ورزش در دوران بارداری