ام اس بیماری خود ایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن که محافظ بدن در برابر میکروب و باکتری‌ها هستند به علت اختلال شروع به حمله به بافت‌های بدن می‌کنند و باعث از کار افتادگی آن می‌شوند. تغذیه در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به MS نقش بسزایی دارد.

خوراکی‌های مناسب بیماران ام اس ام اس خوراکی‌های مناسب بیماران ام اس image 13930131775393

اگر مبتلا به بیماری ام اس هستید، میوه‌ها و سبزی‌های تازه مخصوصا سبزی‌های دارای برگ سبز پررنگ مثل اسفناج منبع خوبی برای دریافت املاح و ویتامین‌های مورد نیاز شماست. یکی از عوارض ام‌اس، لخته شدن خون است که برای جلوگیری از آن ویتامین K مفید است. روغن زیتون، جوانه بروکسل، کلم بروکلی، کلم، اسفناج، بامیه، جعفری خام، کلم پیچ، شلغم و کاهو منابع خوبی از ویتامین K هستند. کمبود ویتامینD یکی از عوامل مهم ایجاد ام‌اس است. مهم‌ترین منبع ویتامینD نور آفتاب است، آن هم نور مستقیم. از منابع خوراکی ویتامین D مثل غلات غنی شده با ویتامین D، جگر گاو و روغن کبد ماهی و… هم می‌توان استفاده کرد. 

ویتامین‌های C و E و گروه B و املاح معدنی مثل منگنز، منیزیم، سلنیم و روی برای تامین سلامت ام‌اسی‌ها ضروری است. پس غذاهایی را که منابع خوب این مواد هستند مصرف کنید. ماهی ساردین و سالمون به علت آن که منبع خوبی از امگا۳ و امگا ۶ هستند برای ام اسی‌ها مفید است. دارچین خاصیت ضدالتهابی برای تنظیم مجدد نوروگلی‌ها یا سلول‌های گلیال فعال شده دارد. استفاده ام‌اسی‌ها از گیاه شاهدانه باعث کاهش لرزش‌های ناشی از آن می‌شود و اثرات درمانی نسبتا مفیدی دارد.

منبع: salamatnews.com