تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگهداشتن فشار خون و لاغری و رفع یبوست بسیار موثر است. تخم شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید. 

یبوست یبوست تخم شربتی برای درمان یبوست

از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی‌نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود. تخم شربتی نیز مانند تمام دانه‌های دیگر سرشار از فیبر است که به طور مؤثری روی عملکرد روده‌ها تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش حرکت آن‌ها و رفع یبوست می‌شود. اطلاعات پزشکی حاصل از پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که خاصیت اصلی تخم شربتی درمان یبوست است. فیبرهای محلول و غیر محلول در آب موجود در این دانه‌های ریز برای داشتن گوارشی سالم، لازم و ضروری‌اند. فیبرهای محلول در آب باعث افزایش حرکات روده‌ها می‌شوند. این فیبرها در بدن هضم نمی‌شوند و مانند یک جارو ضایعاتی که مورد نیاز بدن نیستند را تمیز می‌کنند. می‎توانید ۲ قاشق تخم شربتی را در یک لیتر آب بریزید و هم بزنید چند دقیقه صبر کنید تا خیس بخورد. از این شربت صبح و عصر میل کنید تا دچار یبوست نشوید.

یکی دیگر از خواص این دانه‌های ژلاتینی کمک به کاهش وزن و لاغری است. این دانه‎ها بدون اینکه کالری وارد بدن کنند می‎توانند تا مدت‌ها فرد را سیر نگه دارند و به جای خوردن داروهای زیان آور و قرص لاغری برای کم کردن اشتها می‎توان از تخم شربتی استفاده کرد. علاوه بر این موارد تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی نیز مفید است. مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است. این دانه‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند که برای سلامت قلب و عروق و مغز بسیار مفید است. همچنین دارای پروتئین، آنتی اکسیدان و کلسیم هستند. پتاسیم، آهن و ویتامین C از دیگر مواد مغذی موجود در تخم شربتی است. 

منبع: www.akairan.com  و  www.hamshahrionline.ir

مطالب مرتبط: 

هموروئید چیست؟

یبوست مزمن می‎تواند نشانه یک مشکل جدی باشد