بیماری دیابت ششمین علت مرگ و میر در آمریکا است. دیابت در ایجاد و پیشرفت بیماری‌های قلبی عروقی و نارسایی کلیوی نقش دارد. از مهم‌ترین علل افزایش آمار ابتلا به دیابت ، تغذیه غلط و نداشتن تحرک است. استفاده از یک رژیم غذایی سالم به افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ در کنترل بیماری‌شان کمک می‎کند.

بیماران دیابتی بامیه بخورند دیابت بیماران دیابتی بامیه بخورند

اطلاعات پزشکی جدید نشان می‎دهد گیاه بامیه موجب کاهش قند خون می‌شود. به همین دلیل متخصصان تغذیه به بیمارن دیابتی توصیه می‌کنند ۳ بار در هفته خورشت بامیه مصرف کنند. هم‌چنین به افراد به خصوص بیماران دیابتی توصیه می‌شود بامیه را بخارپز و آب‌پز مصرف کنند و به شدت از مصرف بامیه سرخ شده خودداری کنند. البته باید یادآور شد که مصرف بامیه جایگزین داروهای بیماران دیابتی نمی‌شود بنابراین بیمار علاوه بر مصرف دارو می‌تواند بامیه مصرف کند.  بامیه سرشار از فیبر، پتاسیم و سدیم است و به مقدار اندکی حاوی کلسیم و منیزم است. 

شاخص گلیسمی عددی است که سرعت تبدیل کربوهیدرات‌ها به قند را در خون نشان می‌دهد. خوردن غذاهایی با گلیسمی پایین می‌تواند به کاهش قند خون و کنترل وزن بدن کمک کند. شاخص گلیسمی یا قندی بامیه زیر ۲۰ است که جزء غذاهایی با شاخص قندی پایین در نظر گرفته می‌شود و به کنترل قندخون کمک می‌کند. تقریباً ۵۰ درصد فیبر موجود در بامیه، محلول در آب است. این نوع فیبر به کندی هضم می‌شود و اثر غذاهای پرکربوهیدرات را بر قندخون به تاخیر می‌اندازد و کاهش می‌دهد. خوردن دست‌کم ۲۵ گرم فیبر در روز می‌تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. فیبرهای محلول، در کنترل اشتها نیز مؤثر هستند و کاهش وزن را آسانتر می‌کنند. تقریبا نیمی از بیماری‌های کلیوی نتیجه‌ی ابتلاء به دیابت است و استفاده‌ی منظم از بامیه در رژیم غذایی، تا اندازه‌ای به پیشگیری از بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند. بنا به نتایج مطالعات، کسانی که بطور روزانه از بامیه استفاده کردند، نشانه‌های بالینی آسیب‌های کلیوی در آنها بیش از افراد با رژیم دیابتی ساده کاهش یافت. 

منبع: fa.parsiteb.com و salamatnews.com

مطالب مرتبط: 

برای دیابتی‌ها برنج آبکش بهتر است یا کته؟