شیر یکی از فرآورده های دامی است که بر اساس توافق سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، سلامت آن از دامپروری تا تحویل به کارخانه ها بر عهده سازمان دامپزشکی و پس از آن به عهده وزارت بهداشت است…

شیر1 شیر برای کودکان شیر پاستوریزه بهتره یا شیر محلی؟       1

این نوشیدنی ارزشمند در مقایسه با دیگر فرآورده های دامی به دلیل ترکیبات موجود و حالت فیزیکی مایع، به مراتب در برابر عوامل بیماری زا، آلودگی و فساد آسیب پذیرتر است و به همین علت باید توجه بیشتری در تولید، نگهداری، حمل و نقل و فرآوری آن انجام شود تا این ماده به طور ساده و سالمی به دست مصرف کننده برسد.

شیر محلی

شیری که به صورت فله از واحد تولید، مستقیما به واحد عرضه انتقال داده می شود و در قالب بسته بندی های چندکیلویی در اختیار خریداران قرار می گیرد، معمولا بدون رعایت اصول زنجیره سرد نگهداری می شود. مردم گمان می کنند که این نوع شیرها (فله ای) نسبت به شیرهای پاستوریزه و بسته بندی شده طبیعی ترند، کمتر دستکاری شده اند و مواد مغذی شان کمتر دستخوش تغییرات است؛ مصرف این نوع نوشیدنی ها مورد تایید هیچ یک از متخصصان نیست و ما به هیچ وجه مصرف کنندگان را به مصرف این محصولات توصیه نمی کنیم. در مورد شیرهای فله خطرات و آلودگی های فراوانی امکان بروز دارد. این محصولات علاوه بر امکان آلودگی های ثانویه به دلیل آسیب پذیری فراوان در برابر عوامل بیماری زا و وجود انواعی از میکروارگانیسم ها ، خواه ناخواه دچار فساد می گردد.

● تنوع آلودگی ها

آلودگی ها در این ماده غذایی به ۲صورت عمده می تواند وجود داشته باشد؛ اولین گروه، عوامل بیماری زای مشترک بین انسان و حیوان است. اگر انسان محصول لبنی آلوده را مصرف کند، دچار بیماری می شود. از مهم ترین عوامل بیماری زای مشترک بین انسان و حیوان می توان به بروسلا یا عامل تب مالت و سل گاوی اشاره کرد. جدا از این گروه، برخی از عوامل و باکتری ها هستند که ممکن است در انسان بیماری زا نباشند اما با تاثیری که بر آن می گذارند، باعث ایجاد اثر منفی روی پروتئین و چربی و تغییر آن می شوند. این دسته از عوامل میکروبی موجب می شوند کیفیتش از حد مطلوب کمتر شود و ویژگی های مطلوب لازم را نداشته باشد و هرچه زودتر فاسد شود.

● تاریخ انقضا

یکی دیگر از مزایای این نوشیدنی تولیدشده در صنایع نسبت به شیرهای فله وجود تاریخ تولید و تاریخ انقضا روی محصول است. درج این تاریخ روی پاکت آن به مصرف کننده نشان می دهد که این محصول در چه تاریخی تولید شده و تا چه زمانی مجوز مصرف دارد؛ در حالی که این مورد درباره شیرهای فله صدق نکرده و مصرف کننده در این مواقع، تنها باید به نظر عرضه کننده محصول اعتماد کند. به همین دلیل در کلان شهرهایی مثل تهران که باید در مورد محصولات غذایی شفاف سازی شود، منطقی تر آن است که محصولات لبنی صنعتی مصرف شوند

مصرف یک لیوان آب اسفناج، کاهو، کرفس و جعفری در روز، نه تنها از نظر مقدار بلکه از نظر کیفیت نیز بر پروتئین و کلسیم یک لیوان شیر برتری دارد و در عین حال که از چربی‌های مضر و کلسترول ندارد و علاوه بر اینها مقدار قابل توجهی ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، کلروفیل، موادمعدنی و آنتی‌آکسیدان‌های مختلف را به همراه ویتامین ث فراوان به بدن شما و فرزندان‌تان می‌رساند. 
 منبع : javanpress.ir

مطالب مرتبط :

توصیه های مفید برای دوران شیر دهی

روغن بادام شیرین آکنه را درمان می کند