اطلاعات پزشکی به دست آمده از مطالعات دانشمندان نشان می‎دهد که پروتئین‎ها و ماده‌ای به نام ایزوفلاون (isoflavone) که در دانه سویا یافت می‎شود، می‎تواند به جلوگیری از پوکی استخوان در زنانی که به سن یائسگی رسیده‌اند، کمک کند. (برای آشنایی بیشتر با این بیماری مطلب پوکی استخوان را مطالعه کنید.) 

پوکی استخوان پوکی استخوان برای پیشگیری از پوکی استخوان سویا بخورید

بیماری پوکی‌استخوان بیشتر زنان را مبتلا می‎کند. این بیماری در زنانی که در دوران یائسگی هستند بیشتر دیده می‎شود. زیرا در این دوران هورمون استروژن کمتر در بدن آنها تولید می‎شود. استروژن یک هورمون جنسی است که از استخوان‎ها نیز محافظت می‎کند. دانه سویا حاوی ایزوفلاون است که این ماده ساختاری شبیه هورمون استروژن دارد. این شباهت باعث شده که بهترین پزشکان و دانشمندان حدس بزنند که این دو ماده اثرات یکسانی هم بر روی استخوان‎ها دارند.

این مطالعه روی ۲۰۰ زن که در سن یائسگی بودند انجام شد. این زنان به دو گروه تقسیم شدند. به گروه اول مکمل سویا که شامل پروتئین‎ها و فلاون بود، داده شده و به گروه دوم مکمل سویا که فقط شامل پروتئین‎های سویا بود، داده شد. بعد از ۶ ماه تراکم استخوان این افراد بررسی شد. اطلاعات پزشکی به دست آمده نشان داد گروهی که هم پروتئین سویا و هم فلاون سویا مصرف کرده بودند وضعیت تراکم استخوان بهتری داشتند و احتمال پوکی استخوان و شکستگی استخوان در آنها کمتر بوده است. همچنین دانشمندان اعلام کردند خطر بیماری‎های قلبی و عروقی نیز در این گروه افراد کاهش یافته است. بنابراین برترین پزشکان به زنانی که به سن یائسگی رسیده‎اند توصیه می‎کنند برای حفظ سلامت استخوان‎ها، سویا را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

منبع: www.medicalnewstoday.com

مطالب مرتبط: 

نوشیدن چای از پوکی‌استخوان جلوگیری می‌کند

چگونه از پوکی استخوان جلوگیری کنیم؟