تغذیه در کنترل دیابت نقش اساسی دارد تا جایی‌که بی‌توجهی به تغذیه‌، تمام تلاش پزشکان در کنترل این بیماری را از بین می‌برد. تنها چیزی که در بیماران دیابتی باید کنترل شود، مصرف کربوهیدرات است. برنج یکی از کربوهیدرات‎هایی است که قسمت عمده غذای ما ایرانی‎ها را تشکیل می‌دهد. کارشناسان تغذیه می‌گویند برنج کته در مقایسه با برنج آبکش شده قند کمتری دارد و بهتر است بیماران دیابتی برنج را به صورت کته مصرف کنند.

برای دیابتی‌ها برنج آبکش بهتر است یا کته؟ دیابت برای دیابتی‌ها برنج آبکش بهتر است یا کته؟

در بیماران دیابتی دانستن این نکته که کدام مواد غذایی به چه میزان قند خون را بالا می‌برند، به کنترل قند خون آنها کمک شایانی می‌کند. کاهش مصرف قندهای ساده مانند خرما، کشمش، قند، شکر و چربی‌های اشباع و کلسترول به بهبود وضعیت بیماران کمک می‌کند. برخی تصور می‌کنند خرما و کشمش فاقد قند است، اما باید بدانند این مواد غذایی هم حاوی قند بوده و موجب افزایش میزان قند خون می‌شوند. در میان انواع نان‌، نان سنگک سبوس‌دار دارای قند کمتری بوده و مصرف آن برای بیماران توصیه می‌شود. حبوبات از مواد غذایی است که برای دیابتی‎ها مفید است. دارچین، ادویه‎ای است که به کاهش قند خون کمک می‎کند که البته زمان مصرف آن بسیار مهم است. همچنین در مورد نحوه و میزان مصرف دارچین باید با پزشک مشورت کرد. این بیماران باید روزانه به طور متوسط دو واحد میوه مصرف کنند، البته باید توجه داشته باشند که مصرف بیش از دو واحد میوه نیز زیان‌رسان است. بیماران دیابتی باید غذاها را به صورت آب‌پز مصرف کرده و مصرف غذاهای دریایی را فراموش نکنند. علاوه بر نقش مهم تغذیه در بیماران دیابتی، نباید از فواید فعالیت بدنی منظم و پیاده‌روی در کاهش و کنترل وزن و قند خون غافل شد.

منبع:salamatnews.com

مطالب مرتبط:

چای سیاه برای درمان دیابت بهتر است یا چای سبز؟