ریحان یکی از سبزی‌هایی است که ما ایرانی‎ها همراه با غذا و به عنوان سبزی خوردن به خصوص در کنار کباب میل می‌کنیم. این سبزی خواص بیشماری در طب سنتی دارد. یکی از خواص فوق العاده این سبزی تسکین دردها به خصوص سردردهای میگرنی است. 

خواص ریحان برای میگرن میگرن برای درمان میگرن، ریحان بخورید

مقوی معده و روده و به طور کلی دستگاه گوارش است. برای رفع سوء هاضمه، ترش کردن معده و اسپاسم های معده مفید است. ریحان ضد اسهال، بادشکن، ملین و محرک اشتها است. این گیاه آرام بخش و خواب آور است. ریحان ضد سردرد و میگرن است. برای درمان میگرن در طب سنتی توصیه می‎شود ۲۰ تا ۵۰ گرم ریحان را در یک لیتر آب دم کرده و میل کنید. آب تازه ریحان را می‌توان به صورت قطره برای بیماری‌های التهابی گوش یا به صورت دهان شویه برای درمان برفک دهان یا خوشبو کننده دهان استفاده کرد. جوشانده ۷ تا ۱۰ گرم تخم ریحان در یک لیتر آب به عنوان داروی ضد اسهال و دل پیچه استفاده می‌شود. ریحان ضد گریپ و آنژین، ضد تشنجات دردناک، ضد التهاب و ضد اسپاسم است. ریحان در ضعف و بی حالی‌های عصبی و اضطراب‌های صرعی جنبه ی درمانی دارد.

منع مصرف

به خاطر اثر سرطان‌زایی ماده استراگل موجود در این گیاه مصرف مداوم و طولانی مدت توصیه نمی‌شود. مصرف آن به خاطر سمی بودن استراگل در کودکان مطلوب نیست. در دوران بارداری و شیردهی مصرف معمول آن همراه سبزی خوردن مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما به صورت دم کرده یا جوشانده و در مقادیر زیاد نباید مصرف شود.

منبع: beytoote.com

مطالب مرتبط:

این داروی گیاهی در درمان میگرن معجزه می‎کند!