نقرس یکی از بیماری‌هایی است که به دلیل تجمع کریستال‌های اسید اوریک در یک یا چند مفصل ایجاد می‌شود. این بیماری یک ناهنجاری در متابولیسم پورین است که علامت مشخصه آن سطوح غیرطبیعی و بالای اسید اوریک خون و رسوب اورات سدیم در بافت‌های نرم و استخوانی نظیر مفاصل، غضروف‌ها و تاندون‌ها است. از مهم‌ترین مسایل در رژیم غذایی این بیماری، اعمال برخی محدودیت‌ها در دریافت پورین است.

اگر نقرس دارید این غذاها را نخورید نقرس اگر نقرس دارید این غذاها را نخورید low purine diet 1

نقر‌س در اثر خوردن گوشت و مرغ بویژه گوشت قرمز ایجاد می شود و باعث قرمزی، تورم و درد و التهاب یک یا چند مفصل می‎شود. مفاصلی که معمولا در حملات نقرسی درگیر می‎شوند، مفاصل دست و پا و زانو هستند. مبتلایان به نقرس بهتر است از گوشت سفید استفاده کنند و میزان مصرف این دسته از مواد غذایی یک یا دو بار در هفته باشد. بیماران مبتلا به نقر‌س می‌توانند از انواع ماهی‌ها استفاده کنند اما تنها نوع ماهی که مصرف آن برای بیماران منع شده ماهی قزل آلا و کولی است. این بیمارن علاوه بر گوشت قرمز بهتر است از خوردن حبوبات، قارچ، اسفناج، مارچوبه و دل و جیگر نیز پرهیز کنند.

در کنار رعایت رژیم غذایی مناسب بر مصرف میزان کافی آب در طول روز و قبل از خواب تاکید شده زیرا نوشیدن آب اسید اوریک اضافی را از بدن دفع می کند. همچنین قرار دادن پاها در محلول آب نمک، ورزش کردن و تنفس در هوای پاک کمک شایانی به درمان این بیماری می کند. همچنین بیماران مبتلا به نقرس می توانند برای درمان از قرص “کولشیزسین” با تجویز پزشک استفاده کنند.

منبع: yjc.ir