فشارخون بالا پس از دیابت، دومین علت بروز نارسایی مزمن کلیه است، زیرا کلیه ها و سیستم گردش خون کاملا به یکدیگر وابسته هستند. مصرف میوه و سبزیجات تازه در هر دو مرحله پیشگیری و درمان فشارخون بالا در افراد مبتلا به بیماری کلیه مؤثر بوده و در کاهش میزان مصرف دارو، نقش مؤثری دارد. 

اگر بیماری کلیه دارید این میوه‌ها را بخورید! بیماری کلیه اگر بیماری کلیه دارید این میوه‌ها را بخورید!

فشار خون بالا در دراز مدت به عروق کلیه و سلول های گلومرول آسیب رسانده و در روند تدریجی بدون هیچ علامتی موجب نارسایی مزمن کلیه می‎شود. تمامی بزرگسالان به ویژه افراد با سابقه خانوادگی فشارخون بالا باید با هدف پیشگیری از نارسایی کلیوی، احتمال خطر ابتلا به این عارضه را با پیروی از رژیم غذایی سالم کاهش دهند. میزان سدیم دریافتی در غذاهای حاوی نمک زیاد از جمله خیار شور، زیتون شور، چیبس و پفک می تواند فشارخون را به میزان قابل توجهی افزایش دهد که توصیه می شود افراد از مصرف بیش از حد نمک طعام و غذاهایی حاوی سدیم زیاد در رژیم غذایی خودداری کنند.

مصرف بعضی از میوه ها و سبزیجات تأثیر چشمگیری در کاهش فشارخون در افراد مبتلا به بیماری کلیه دارد، مصرف میوه های چون انجیر، موز، طالبی، خربزه به دلیل اینکه حاوی پتاسیم زیاد هستند و سبزیجات با برگ های تیره و سرشار از منیزیم به بیماران کلیوی توصیه می شود. مصرف ۳ تا ۴ عدد میوه متوسط و همچنین ۳ تا ۵ واحد از سبزیجات تازه (هرواحد معادل ۱ لیوان سبزی خام و نیم لیوان به صورت پخته) می تواند تا حد زیادی فشارخون مبتلایان به بیماری کلیه را کاهش و در نهایت کنترل کند. اصلاح الگوی مصرف، کم کردن سدیم و اضافه کردن مواد غذایی حاوی پتاسیم و منیزیم می تواند راهکار مناسبی برای رفع این معضل بوده و تأثیر بسزایی در کاهش عوارض ناشی از بیماری های کلیوی داشته باشد.

منبع: yjc.ir

مطالب مرتبط: 

آیا شکلات می‎تواند بیماری کلیه را درمان کند؟