پفک یا بلغور ذرت پف کرده، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است. مصرف تنقلاتی همانند پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری برای سلامتی هستند که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.

آیا پفک برای سلامتی مضر است؟ سلامتی آیا پفک برای سلامتی مضر است؟

این فرآورده ها با دارا بودن ۱۵ الی ۲۰ درصد چربی، ۵-۶ درصد پروتئین، نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزء کالاهای آسیب رسان به سلامتی به حساب می آید. استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعم کردن آن به مقادیر زیاد افزوده می شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد و تمایل به مصرف مواد غذایی شور، باعث آسیب دیدن کلیه‌ ها، تجمع آب در بدن، درنتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

مصرف این محصول برای کودکان زیر ۲ سال اصلا توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود. اگر پفک و اسنک ها را جز فرآورده های آسیب رسان به سلامتی بحساب می آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این نام به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد. توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فرآورده آسیب رسان به سلامتی در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی ‌مدت جدا خودداری شود.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط:

ذرت بو داده (پاپ کورن) میان وعده‌ای سالم