اگر هنوز ماهی قرمز عیدتان زنده است و در خانه از آن نگهداری می‎کنید باید مراقب باشید زیرا ماهی‎های قرمز می‎توانند ناقل بیماری‌های انگلی و باکتریایی گوناگون باشند. ماهی های قرمز می‎توانند باعث ایجاد بیماری‎هایی مانند ورم روده، اسهال و بروز بیماری‎های پوستی شوند.

ماهی قرمز ماهی قرمز آیا هنوز ماهی قرمز در خانه دارید؟

تمام این ماهی‎ها بیماری زا نیستند، ممکن است در ابتدا ماهی خریداری شده سالم باشد اما با گذشت زمان و اثر گذاری عوامل مختلف محیطی، ماهی به بیماری‌های گوناگون دچار شود و این بیماری را به انسان نیز منتقل کند. معمولا کودکان بیشتر در معرض خطر این بیماری‎ها هستند. زیرا به دلیل نا آگاهی دست خود را داخل تنگ ماهی فرو می‌برند و سپس با تماس دست به دهان ناخواسته انگل را وارد بدن خود می‎کنند. نکته مهم در نگه داری آنها این است که باید هنگام جا به جا کردن ماهی و یا تعویض آب آکواریوم و یا تنگ، از تماس مستقیم دست با آن خودداری کرد و برای این کار از دستکش استفاده کرد.

پوسیدگی دم و باله، ایجاد انحنا در دم ماهی قرمز، ایجاد لکه‌های سیاه در دم ماهی قرمز، شنای غیرطبیعی، کمرنگ شدن پوست، ریزش فلس ماهی و بلند شدن پوست، برآمدگی‌های غیر طبیعی در آبشش، خونریزی آبشش، کمی تحرک و انحنا در قسمت قدامی ستون مهره‌ها، بیرون زدگی چشم‌ها، لکه‌های پوستی و خونریزی پوست، همه از علائم بیماری‌‎های میکروبی این ماهی‌ها هستند. اگر می‎خواهید این ماهی‎ها را رها کنید بهتر است آنها را در محل مناسب رها کنید. اکثر مردم فکر می کنند با رها کردن ماهی در رودخانه به حیات آن کمک می کنند، اما ممکن است این ماهی های کوچک سازگاری لازم برای زندگی در آن اکوسیستم را نداشته باشند و موجب بر هم زدن چرخه حیات یک منطقه شوند.

منبع: yjc.ir