اطلاعات پزشکی نشان می‌دهد اگر خشکبار به نحو صحیح نگهداری نشوند، سمی به نام آفلاتوکسین تولید می‌کنند که باعث ایجاد سرطان در افراد مصرف ‌کننده می‌شود. عامل کلیدی تولید این سم رطوبت است. تولید این سم در آجیل و خشکبار در صورت رعایت نکردن نکات لازم و مناسب نگهداری بسیار سریع و ظرف یک هفته تا ۱۰ روز صورت می‌گیرد.

آجیل کهنه سرطان زاست سرطان آجیل کهنه سرطان‌زا است! 20140824122620

این سم علاوه بر سرطان‌زا بودن، موجب بروز ضایعات وخیم در کبد و دیگر دستگاه‌های گوارشی بدن می‌شود. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند از خرید آجیل و خشکبار کهنه و تفت داده شده با آبلیمو به دلیل استفاده از جوهر لیمو در این محصولات خودداری کنند. از نشانه‌های کهنه بودن آجیل می‌توان به وجود گردهای تولید شده از انواع خشکبار و احتمالا بقایای برخی حشرات و وجود حفره‌هایی در مغز‌ها اشاره کرد. بهتر است آجیل به صورت روزانه و برای مصرف در مدت کوتاه خریداری شود و آجیل باقی‌ مانده را در ظرف‌های شیشه‌ای دربسته در فریزر نگهداری شود. با توجه به بالا بودن میزان رطوبت در هوای ایام بهار بهتر است آجیل‌ها در فضای باز منزل نگهداری نشود. در خصوص آجیل‌های خارجی و مناطق گرمسیری، شرایط رشد آفلاتوکسین در کشورهای تولید‌کننده این آجیل‌ها به دلیل بالا بودن گرما و رطوبت بسیار بالاست. بنابراین این محصولات را حتما از مراکز فروش مجاز تهیه کنید تا از نحوه نگهداری آنها مطمئن باشید. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند تا حد امکان از آجیل تازه و تفت نداده استفاده کنید یا در صورت استفاده از خشکبار تفت داده برای لحظاتی آن را در دست خود نگه دارید و اگر نشانه‌ای از رنگ روی پوست دست مشاهده نکردید، از آن آجیل استفاده کنید.

منبع: salamatnews.com

مطالب مرتبط:

خواص آجیل و دانه‌های روغنی

بادام زمینی بخورید تا به سرطان دچار نشوید!