کم خونی چیست؟

کم خونی (Anemia) بیماری است که بدن در آن برای رساندن اکسیژن به بافت‌ها و اعضای بدن به میزان کافی گلبول قرمز تولید نمی‎کند. ابتلا به کم‌خونی ممکن است باعث احساس خستگی در فرد شود. کم خونی ممکن است دائمی و شدید یا موقتی و متعادل باشد. درمان کم‌خونی می‎تواند شامل دریافت مکمل و یا مراقبت‌های پزشکی باشد. 

کم خونی

وقتی هموگلوبین خون از مقدار خاصی کمتر باشد بیمار دچار کم‌خونی است. در زنان اگر مقدار هموگلوبین کمتر از ۱۲ گرم در ۱۰۰ میلی‌لیتر و در مردان ۱۳/۵ گرم در ۱۰۰ میلی‌لیتر باشد، بیماری کم‌خونی به حساب می‌آید. علائم و نشانه‎های کم‌خونی بسته به دلیل بوجود آمدن آن، نوع کم‌خونی و بیماری‌های مرتبط به آن متفاوت است. این علائم شامل احساس خستگی و بی‌حالی، تنگی نفس، تپش قلب و رنگ پریدگی می‌باشد. کم‌خونی دلایل متفاوتی دارد مانند کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین، ابتلا به بیماری‌های مزمن و کم خونی ناشی از عوامل ارثی. معمولا کم‌خونی قابل پیشگیری نیست. با این حال بعضی از انواع آن از جمله کم‌خونی ناشی از فقر آهن و کمبود ویتامین با یک رژیم غذایی مناسب قابل پیشگیری است. این رژیم شامل ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی، میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آهن مانند سبزیجات سبز تیره، فولیک اسید، ویتامین B12 و ویتامین C می‎باشد. برای اطلاعات بیشتردر مورد رژیم غذایی مناسب این بیماری حتما با پزشک خود یا متخصص تغذیه مشورت کنید. 

منبع: www.medicinenet.com

مطالب مرتبط: 

غذاهای سرشار از آهن

معایب رژیم گیاهخواری!

نظر و پیشنهاد بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *