ویروس هپاتیت بسیار قویتر از ویروس ایدز است، اما امروزه راههای پیشگیری و درمان هپاتیت کشف شده است، با این وجود متخصصان توصیه میکنند از لحاظ بهداشتی بیشتر مراقب باشیم. هپاتیت B واکسن و هپاتیت C درمان قطعی دارد؛ به همین دلیل اینها بیماریهایی هستند که قابل پیشگیری و درمان هستند.
هپاتیت ویروسی سالانه روی سلامت صدها میلیون نفر تأثیر میگذارد و باعث بیماریهای مزمن کبدی و مرگ نزدیک به ۱.۴ میلیون نفر عموماً به دلیل هپاتیتهای B و C میشود. براساس برآوردها تنها پنج درصد از افراد مبتلا به هپاتیت مزمن از بیماری خود مطلعاند که کمتر از یک درصد آنها به درمان دسترسی دارند. موارد ابتلا به هپاتیت C در میان گروههای پرخطر بسیار زیاد است و ۳۸ درصد معتادان تزریقی به این عفونت مبتلا هستند. هپاتیت C، واکسن ندارد و مهمترین ویژگی آن انتقال از فرد آلوده به دیگران است. اگر فرد مبتلا به این عفونت درمان شود، به منزله پیشگیری و جلوگیری از انتقال این عفونت به دیگران است.
تا پیش از این درمان هپاتیت C بسیار دشوار و داروی آن همراه با عارضه بود. امروزه درمان این بیماری به نوع خوراکی تغییر کرده و عوارض آن نیز بسیار کاهش پیدا کرده است. همچنین طول دوره درمان به ۳ تا ۶ ماه کاهش یافته است. ۹۸ درصد موارد نیز بهطور کامل درمان میشوند. داروی این بیماری در بازارهای جهانی با قیمت ۷۰ میلیون تومان فروخته میشود، اما امروز در کشور برای یک دوره درمان سه ماهه، به مبلغ ۲.۵ میلیون تومان فروخته میشود. در سطح جهانی، عدم آگاهی و دسترسی نامناسب به خدمات درمان هپاتیت به شکلی است که بسیاری از افراد نیازمند درمان، آن را دریافت نمیکنند، اما بیش از ۹۰ درصد افراد مبتلا به هپاتیت C را می توان در طول ۳-۶ ماه بهطور کامل درمان کرد. همچنین درمان مناسب هپاتیت B و C میتواند از توسعه عوارض تهدیدکننده زندگی و بیماریهای مزمن کبدی مانند سیروز و سرطان کبد جلوگیری کند.
منبع: salamatnews.com
مطالب مرتبط: