آرتروز، فرآیند پیرشدگی مفاصل است و ممکن است این عارضه در یک نفر زودتر و در فرد دیگر دیرتر اتفاق بیفتد. مهمترین علت ابتلا به آرتروز فقر حرکتی یا انجام حرکتهای نادرست است. کارمندان و افرادی که مدت زمان طولانی مینشینند باید هر از گاهی تغییر وضعیت دهند چرا که یک جا نشستن میتواند موجب نرمی غضروف و آسیب به آن شود.
ابتلا به آرتروز مستلزم گذراندن مراحلی است که نرم شدن غضروف اولین مرحله آن است، غضروف عروق ندارد به راحتی نیز ترمیم نمیشود. وقتی بافت نرم غضروف بافتهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهد برای فرد مشکلاتی به وجود میآورد. متخصصان ارتوپدی توصیه میکنند افرادی که مدتهای طولانی مینشینند باید هر ۲۰ دقیقه تغییر وضعیت دهند زیرا نشستن طولانی مدت در یک وضعیت ثابت میتواند موجب نرمی غضروف و آسیب به آن شود. به طور کلی هیچ وضعیتی را بیشتر از ۲۰ دقیقه ادامه ندهید و حتی موقع پیادهروی نیز تغییر وضعیت دهید. همچنین نشستن طولانی مدت افزایش بار به زانو و مفاصل را به دنبال دارد و بر خلاف آنچه که تصور میشود نشستن خوب نیست و بهتر است افراد حالت ایستاده و تحرک داشته باشند.
به گفته کارشناسان و متخصصان ارتوپدی داشتن فعالیت جسمانی مناسب و کاهش وزن و تقویت عضلات در پیش گیری از بروز ارتروز نقش اساسی دارد. بیماری آرتروز در زنان بیشتر مشاهده میشود، چاقی و اضافه وزن در زنان ایرانی بیش از مردان است، به همین نسبت ارتروز در زنانی که چاق هستند، عضلات ضعیفی دارند، کار سنگین انجام میدهند یا مبتلا به سوءتغذیه هستند، بیشتر گزارش میشود. افراد مبتلا به این مشکل بهتر است کمتر در معرض سرما قرار بگیرند و سعی کنند به مفصل آسیب دیده فشار زیادی وارد نیاورند. با تقویت عضلات، فیزیوتراپی، گرم کردن مفصل آسیب دیده و یک سری اقدامات درمانی میتوان درد ارتروز را تخفیف داد.
منبع: salamatnews.com و persianpersia.com
مطالب مرتبط: